503
Ο Χρήστος Κατσιώτης κάνει δηλώσεις στην ΕΡΤ με φόντο τα πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη | ΥοuΤube

KKE για το πανό στην Ακρόπολη: Η παρέμβασή μας αναδεικνύει το μνημείο!

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 13:21
Ο Χρήστος Κατσιώτης κάνει δηλώσεις στην ΕΡΤ με φόντο τα πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη
|ΥοuΤube

KKE για το πανό στην Ακρόπολη: Η παρέμβασή μας αναδεικνύει το μνημείο!

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 13:21

Η νέα* ανάρτηση πανό στα τείχη της Ακρόπολης από το ΚΚΕ –ως «καμβά» ανάδειξης των διαχρονικών του πολιτικών θέσεων– όπως ήταν επόμενο, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και σχολίων στα social media.

Oπως ήταν επίσης επόμενο, ο Περισσός έσπευσε να «διαφημίσει» την παρέμβαση στην Ακρόπολη με πλήθος βίντεο και φωτογραφιών από τη δράση των μελών του το πρωί της Πέμπτης.

Ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Χρήστος Κατσιώτης, ωστόσο, πήγε και ένα βήμα παραπέρα στη σχετική δήλωσή του στην ΕΡΤ, κρίνοντας ότι το κρέμασμα των πανό από την Ακρόπολη «αναδεικνύει το μνημείο»!

Καταγγέλλοντας την «εγκληματική», όπως τη χαρακτήρισε, ελληνοαμερικανική συμφωνία (MDCA), o κ. Κατσιώτης θέλησε να επισημάνει για τη δράση των συντρόφων του στην Ακρόπολη, ότι πρόκειται για «ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού» και μέσω αυτού, «στέλνουμε ένα μνημείο στους λαούς πως πρέπει να αφυπνιστούν και να μπουν εμπόδιο στα κέντρα ιμπεριαλισμού».

«Η ενέργειά μας αυτή κάθε άλλο παρά συκοφαντεί την Ακρόπολη», υποστήριξε για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αυθαίρετη μετατροπή της Ακρόπολης σε χώρο φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή. «Ισα ίσα που αναδεικνύει το μνημείο σαν ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού και ειρήνης», αντέτεινε, «και δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε μόδα ούτε να προβάλλουμε άλλα πρότυπα. Προβάλλουμε τον αγώνα, εδώ, για την ειρήνη…».

Υπ. Πολιτισμού: Μπήκαν με λοστούς

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, γίνεται λόγος για πάνω από εκατό άτομα τα οποία, αφού παραβίασαν με λοστούς την κεντρική πύλη εισόδου και την εσωτερική πύλη ασφαλείας, κρέμασαν –αγνοώντας τις υποδείξεις του προσωπικού φύλαξης– τα πανό στο νότιο τείχος της Ακρόπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου για την εισβολή των μελών του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, στις 07:00 π.μ., πριν από την έναρξη λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης για το κοινό, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη μαζική εισβολή μελών και στελεχών του ΚΚΕ.

Περισσότερα από 100 άτομα με σημαίες και διπλωμένα πανό παραβίασαν με τη χρήση λοστών, τόσο την κεντρική πύλη εισόδου όσο και την εσωτερική πύλη ασφαλείας. Στη συνέχεια, αγνοώντας τις υποδείξεις του φυλακτικού προσωπικού, ανάρτησαν στο νότιο τείχος της Ακρόπολης δύο πανό με συνθήματα «όχι στον πόλεμο, καμιά συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου» στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Οι συμμετέχοντες αποχώρησαν μία ώρα αργότερα, συντεταγμένα, με αναφώνηση συνθημάτων, υπό τη συνεχή εποπτεία του φυλακτικού προσωπικού του χώρου και αστυνομικών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στο άμεσο εξωτερικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Ο αρχαιολογικός χώρος λειτούργησε κανονικά για το κοινό.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει… παράδοση  σε τέτοιου είδους «παρεμβάσεις», καθώς τον Ιούνιο του 2011 μέλη του ΠΑΜΕ είχαν και πάλι αναρτήσει πανό στα τείχη της Ακρόπολης με το σύνθημα  «Οι λαοί έχουν την δύναμη δεν παραδίνονται ποτέ, οργάνωση αντεπίθεση ΠΑΜΕ».

Αντίστοιχες ακτιβιστικές ενέργειας διαμαρτυρίας είχαν σημειωθεί και τον Μάρτιο του 2016 από  μέλη της Πανευρωπαϊκής Κίνησης “Safe Passage -stop wars”,  που είχαν μπήκαν στην Ακρόπολη βγάζοντας κανονικά εισιτήριο, αναρτώντας δυο πανό, το ένα με το σύνθημα “Open Borders” και το άλλο “Safe Passage-stop wars”.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της Ακρόπολης είχαν προχωρήσει εξάλλου και συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού (φωτ. κάτω).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...