292
| In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Βρέθηκαν 300.000 ευρώ σε διαμέρισμα όπου έμεναν η πρεσβυτέρα και ο πατέρας Αντώνιος

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 19:43
|In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Βρέθηκαν 300.000 ευρώ σε διαμέρισμα όπου έμεναν η πρεσβυτέρα και ο πατέρας Αντώνιος

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 19:43

Ποσό ύψους 300.000 ευρώ βρέθηκε στο διαμέρισμα όπου έμενε η πρεσβυτέρα με τον πατέρα Αντώνιο πάνω από τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής». Η είδηση αυτή έγινε γνωστή σε συνέχεια της εφόδου που πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία σε σπίτι του ζεύγους, καθώς και σε άλλες δομές της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως ήδη, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, δεσμεύτηκαν προσωπικοί λογαριασμοί και θυρίδες του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας.

Η δέσμευση έγινε προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες ενέργειες απόσυρσης χρηματικών ποσών, ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της «Κιβωτού» που έχουν εντοπιστεί, καθώς κρίθηκε ότι τυχόν δέσμευσή τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Στους λογαριασμούς της ΜΚΟ υπάρχουν κατατεθειμένα 12 εκατ. ευρώ, ενώ στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του υπάρχουν ατατεθειμένα περίπου 250.000 ευρώ, ανέφερε η «Καθημερινή».

Παραδόθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών το υλικό από τις έρευνες

Στο μεταξύ, την Τρίτη έγινε γνωστό ότι το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της «Κιβωτού του Κόσμου» και στις δομές φιλοξενίας που διατηρεί η ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε ένα σπίτι παραδόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...