525
Οπως οι αυθεντικοί Kiss δεν έδειξαν ποτέ τα πρόσωπά τους στη σκηνή, έτσι και τα νεανικά άβατάρ τους θα εμφανίζονται με μέικαπ | Shutterstock/Tony Norkus

Kiss: Για πάντα νέοι στη σκηνή, χάρη σε ψηφιακά άβαταρ

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2023, 20:20
Οπως οι αυθεντικοί Kiss δεν έδειξαν ποτέ τα πρόσωπά τους στη σκηνή, έτσι και τα νεανικά άβατάρ τους θα εμφανίζονται με μέικαπ
|Shutterstock/Tony Norkus

Kiss: Για πάντα νέοι στη σκηνή, χάρη σε ψηφιακά άβαταρ

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2023, 20:20

Οταν οι Kiss ολοκλήρωσαν την τελευταία συναυλία της πρόσφατης τουρνέ τους, το βράδυ του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου –τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή της και περισσότερες από δύο δεκαετίες από την πρώτη «αποχαιρετιστήρια» περιοδεία τους–, χρησιμοποίησαν το encore  για να κάνουν το ντεμπούτο της «μεταθανάτιας ζωής τους» μέσω ψηφιακών άβαταρ.

Καθώς το συγκρότημα αποχωρούσε από τη σκηνή του Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης, καθένα από τα τέσσερα μέλη της μπάντας αντικαταστάθηκε από μια σουίτα ιπτάμενων, φλογερών άβαταρ των νεότερων προσώπων τους, που υψώνονταν στις οθόνες πάνω από το πλήθος για να εκτελέσουν μια διασκευή του «God Gave Rock’n’Roll to You II».

Τα άβαταρ σχεδιάστηκαν από τη βραβευμένη με πολλά Οσκαρ εταιρεία ειδικών εφέ του Τζορτζ Λούκας, Industrial Light & Magic (ILM), και χρηματοδοτήθηκαν από τον σουηδικό όμιλο Pophouse Entertainment. Οι δυο εταιρείες συνεργάστηκαν στο παρελθόν για τις ανάγκες του «Abba Voyage», του δημοφιλούς, προσοδοφόρου εικονικού σόου σε ένα ειδικά κατασκευασμένο στάδιο του Λονδίνου, που φέρεται να  αποφέρει πάνω από 2 εκατ. δολάρια την εβδομάδα.

Τα οπτικά εφέ, που δίνουν την αίσθηση της τρισδιάστατης εικόνας, συνδυάζουν προβολές LED, λέιζερ, καπνό βαρέων μετάλλων και πυροτεχνήματα, και τα είδωλα μπορούν να τροποποιηθούν σε πραγματικό χρόνο για να προσομοιώσουν την αλληλεπίδραση της μπάντας με το κοινό.

Τα μέλη του συγκροτήματος παρακολουθούν τα άβατάρ τους στην οθόνη (Kiss)

Λεπτομέρειες για τα μελλοντικά σχέδια των Kiss με τα άβατάρ τους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. «Θα τα σχεδιάσουμε μετά την περιοδεία» λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Pophouse, Περ Σάντιν. «Θα είναι μια συναυλία Kiss στο μέλλον; Μια ροκ όπερα; Ενα μιούζικαλ; Μια ιστορία, μια περιπέτεια; Αυτά τα τέσσερα άτομα έχουν ήδη υπερδυνάμεις. Θέλουμε να κρατάμε όσο το δυνατόν ανοιχτές τις επιλογές μας».

Η τρέχουσα σύνθεση των Kiss –με τους ιδρυτές της μπάντας, Τζιν Σίμονς, Πολ Στάνλεϊ (και οι δύο στα 70 τους) και τα μετέπειτα μέλη Ερικ Σίνγκερ και Τόμι Θέιερ– εμφανίστηκε σε ένα προωθητικό βίντεο που δημοσιεύθηκε ώρες μετά την τελευταία τους εμφάνιση, με πλάνα από τα παρασκήνια της τεχνολογίας λήψης κίνησης που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των άβαταρ.

«Μας ρωτούν “και τι θα κάνετε όταν σταματήσετε;”» λέει ο Στάνλεϊ στο βίντεο. «Λοιπόν, το συγκρότημα δεν θα σταματήσει ποτέ, γιατί δεν είμαστε ιδιοκτήτες του συγκροτήματος. Στους οπαδούς ανήκει το συγκρότημα, ο κόσμος κατέχει την μπάντα. Μπορούμε να είμαστε για πάντα νέοι και για πάντα εμβληματικοί πηγαίνοντας σε μέρη που δεν έχουμε καν ονειρευτεί» συμπληρώνει ο Σίμονς. «Η τεχνολογία θα κάνει τον Πολ να πηδά ψηλότερα από ποτέ». «Και χωρίς πόνους» συμπληρώνει ο Στάνλεϊ.

Το συγκρότημα σκέφτεται εδώ και καιρό το μετά τη συνταξιοδότηση μέλλον του. Αρκετές από τις συναυλίες τους έχουν εμφανιστεί ως εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, μέσω της πρώην μουσικής startup MelodyVR. Πέρυσι ο Σίμονς σκέφτηκε ότι η μουσική τους θα μπορούσε να συνεχιστεί μέσω ενός κάστινγκ για τη στρατολόγηση νέων μελών στην μπάντα.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τέσσερις εικοσάρηδες που θα φορούν το μέικαπ μας για να κρύβουν τις ταυτότητές τους και να αναλάβουν τη συνέχιση της μουσικής κληρονομιάς μας» είχε δηλώσει ο Σίμονς σε μια συνέντευξη το 2022. Με τη χρήση των άβαταρ, που λειτούργησαν τόσο επιτυχημένα στην περίπτωση των ABBA, οι Kiss δεν θα χρειαστούν αντικαταστάτες. Θα αντικατασταθούν απλώς από τις νεότερες, ψηφιακές εκδοχές τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...