422
Η Κίρα Νάιτλι, στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου, τον Οκτώβριο του 2019 | EPA/NEIL HALL

Κίρα Νάιτλι: Οι παπαράτσι προσπαθούσαν να με τρακάρουν για να βγάλουν φωτογραφίες

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 18:52
Η Κίρα Νάιτλι, στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου, τον Οκτώβριο του 2019
|EPA/NEIL HALL

Κίρα Νάιτλι: Οι παπαράτσι προσπαθούσαν να με τρακάρουν για να βγάλουν φωτογραφίες

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 18:52

Σταρ από τα 10 της, η ηθοποιός Κίρα Νάιτλι βρέθηκε από πολύ μικρή στα φώτα της δημοσιότητας. Και όταν πρόκειται για τον κινηματογράφο, αυτά μπορεί να είναι ανελέητα.

Οι αποκαλύψεις που έκανε πρόσφατα σε διαδικτυακή εκπομπή του οίκου Chanel, σοκάρουν: «Οι παπαράτσι με κυνηγούσαν όλο το 24ωρο, 30 άντρες με ακολουθούσαν παντού, στήνονταν έξω από το σπίτι μου, προσπαθούσαν να δουν μέσα από τα παράθυρα, με φώναζαν “πόρνη” όταν με έβλεπαν γιατί οι φωτογραφίες με δάκρυα πουλάνε καλύτερα».

Και δεν σταματούσαν εκεί: «Επειδή τα αυτοκινητικά ατυχήματα τους έφερναν πολλά λεφτά, υπήρχαν άντρες με φωτογραφικές μηχανές που προσπαθούσαν να βγάλουν από τον δρόμο το αυτοκίνητο στο οποίο ήμουν. Ηταν τρομακτικό», πρόσθεσε, φέρνοντας στη μνήμη το δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο της Λαίδης Νταϊάνα στο Παρίσι όταν την κυνηγούσαν παπαράτσι.

Η 35χρονη Κίρα Νάιτλι μίλησε στο δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής, που φιλοξενεί διάσημους καλλιτέχνες, από τον κινηματογράφο, τον χορό, τη μουσική, το βιβλίο και άλλους χώρους, οι οποίοι μιλούν για τις εμπειρίες τους και το μέλλον των τεχνών και του πολιτισμού μετά την πανδημία.

Η βρετανίδα ηθοποιός συνομιλεί στο podcast με την αμερικανίδα σκηνοθέτη και σεναριογράφο Λούλου Γουάνγκ και την παραγωγό και συγγραφέα Νταϊάν Σόλγουεϊ, και τονίζει την ανάγκη να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες διαφορετικής καταγωγής και προέλευσης τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα. «Η μαμά μου ήταν φεμινίστρια. Πρόσεχε πολύ  τις εικόνες που έβλεπα και αυτά που διάβαζα. Μεγάλωσα με πρότυπα αυτές τις δυναμικές γυναίκες της δεκαετίας του ’40. Για αυτό και σοκαρίστηκα όταν μπήκα στην κινηματογραφική βιομηχανία και αναρωτήθηκα, «μα πού είναι αυτές οι δυναμικές γυναίκες;», λέει στην εκπομπή.

«Οταν ξεκίνησα την καριέρα μου ως ηθοποιός, στην εφηβεία μου, συνειδητοποίησα ότι υπάρχει ένας μισογυνισμός σε όλο τον κόσμο, μέσα στη βιομηχανία του σινεμά αλλά και στα μίντια. Βρέθηκα μέσα σε όλο αυτό και ήταν τρομερά δύσκολο για μένα», προσθέτει.

Η ίδια εξηγεί ότι από τότε που έγινε μητέρα έχει όρο στο συμβόλαιό της να μην εμφανίζεται σε γυμνές σκηνές στις ταινίες της ούτε σε σκηνές σεξ. «Αισθάνομαι πολύ άβολα πλέον να προσπαθώ να ικανοποιήσω την ανδρική ματιά (ενός άνδρα σκηνοθέτη, διευθυντή φωτογραφίας ή σεναριογράφου). Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μία σκηνή σεξ εξυπηρετεί την ιστορία και θέλουν κάποιον να είναι πολύ σέξι. Τότε, μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποια άλλη (στη θέση μου). Και επειδή με νοιάζει η εικόνα μου και το σώμα μου έχει κάνει δύο παιδιά, δεν θέλω να σταθώ γυμνή μπροστά σε πολλούς άντρες».

Σε άλλα επεισόδια του podcast του oίκου Chanel, μιλούν η ηθοποιός Τίλντα Σουίντον, η χορεύτρια Τάμαρα Ρόχο και ο χορογράφος Ακραμ Καν, ο ράπερ, παραγωγός και σχεδιαστής μόδας Φάρελ Γουίλιαμς και άλλοι καλλιτέχνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...