730
Η Κίρα Νάιτλι σε πρεμιέρα ταινίας στο Λονδίνο, το 2019 | EPA/VICKIE FLORES

Κίρα Νάιτλι: Δεν γνωρίζω γυναίκα που να μην έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2021, 05:29
Η Κίρα Νάιτλι σε πρεμιέρα ταινίας στο Λονδίνο, το 2019
|EPA/VICKIE FLORES

Κίρα Νάιτλι: Δεν γνωρίζω γυναίκα που να μην έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2021, 05:29

Είναι γνωστό πως η Κίρα Νάιτλι «δεν μασά» τα λόγια της όταν πρόκειται να μιλήσει για τις εμπειρίες της στον χώρο του κινηματογράφου, αλλά και για την καθημερινότητά της ως γυναίκα.

Σε συνέντευξή της τον Ιανουάριο, είχε εκφράσει τη δυσφορία της για τα γυρίσματα προσωπικών σκηνών, λέγοντας ότι δεν θα δεχτεί να το ξανακάνει αν η ταινία σκηνοθετείται από άνδρα.

Τώρα, μιλώντας στο Harper’s Bazaar, στο τελευταίο τεύχος του οποίου είναι εξώφυλλο, είπε η σεξουαλική παρενόχληση είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, που όχι μόνο την έχει υποστεί η ίδια, αλλά και ότι δεν γνωρίζει καμία γυναίκα που να μην έχει πέσει θύμα της.

Η κατάσταση είναι τρομερά «καταθλιπτική», δήλωσε η 36χρονη σταρ όταν ρωτήθηκε αν έχει βιώσει η ίδια σεξουαλική παρενόχληση. «Ναι, όλες. Δεν ξέρω καμία που να μην έχει πέσει θύμα, είτε την έχουν “χουφτώσει” στον δρόμο ή της έχει δείξει κάποιος το πέος του ή κάποιος της έχει πει “θα σου κόψω τον λαιμό” ή της έχει ρίξει μπουνιά στο πρόσωπο ή οτιδήποτε». Τα λεγόμενα της Νάιτλι έχει επιβεβαιώσει και πρόσφατη μεγάλη έρευνα στη Βρετανία, στην οποία το ποσοστό του 97%, στις ηλικίες 18-24 ετών, δήλωσαν ότι τις έχουν παρενοχλήσει ή τους έχουν επιτεθεί σε δημόσιο χώρο.

Το ζήτημα ήρθε ξανά στο προσκήνιο της δημοσιότητας στη Βρετανία, τον Μάρτιο, όταν ανακαλύφθηκε το πτώμα της αγνοούμενης Σάρα Εβεραρντ, η οποία απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε από εν ενεργεία αστυνομικό, τον Γουέιν Κάζενς, όταν γυρνούσε με τα πόδια σπίτι της. Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στη χώρα, και χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας μεγαλύτερη προστασία, ενώ πλημμύρισαν τα social media με τις δικές τους εμπειρίες.

«Οταν οι γυναίκες άρχισαν να αναφέρονται σε όλα τα μέτρα προστασίας που παίρνουν όταν περπατούν στον δρόμο για να αισθάνονται πιο ασφαλείς, τότε συνειδητοποίησα ότι τα κάνω όλα κι εγώ χωρίς καν να το σκέφτομαι», είπε η Νάιτλι.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Harper’s Bazaar UK (@bazaaruk)

Η Νάιτλι μίλησε και για το πώς προσπάθησε στη διάρκεια της καραντίνας να κρατήσει υψηλό το ηθικό στην οικογένειά της: «Εχουμε ένα τραμπολίνο στον κήπο μας και αποφασίσαμε να φοράμε μόνον φορέματα εκεί. Εβαζα κόκκινο κραγιόν κάθε μέρα και ό,τι ρούχο Chanel έχω στην ντουλάπα μου και η κόρη μου φορούσε κορδέλες Chanel στα μαλλιά της και νεραϊδοφτερά. Σκεφτόμουν, “τι νόημα έχει να κάθονται όλα αυτά στη ντουλάπα μου, όταν όλα έξω είναι τόσο τρομακτικά”; Ηταν τόσο σημαντικό να είμαστε χαρούμενοι για τα παιδιά», κατέληξε.

Η Νάιτλι είναι παντρεμένη με τον μουσικό και πρώην μέλος των Klaxons, Τζέιμς Ράιτον, με τον οποίο έχει δύο παιδιά, την Εντι και την Ντιλάιλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...