236
Οι τελωνειακοί κατέσχεσαν 104 φίδια, πολλά εκ των οποίων ήταν μη ιθαγενή είδη | China Customs

Κίνα: Μετέφερε λαθραία 100 φίδια στις τσέπες του παντελονιού του!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2024, 19:53
Οι τελωνειακοί κατέσχεσαν 104 φίδια, πολλά εκ των οποίων ήταν μη ιθαγενή είδη
|China Customs

Κίνα: Μετέφερε λαθραία 100 φίδια στις τσέπες του παντελονιού του!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2024, 19:53

Ενας άνδρας συνελήφθη επιχειρώντας να μεταφέρει λαθραία περισσότερα από 100 ζωντανά φίδια στην ηπειρωτική Κίνα, στριμώχνοντάς τα στο παντελόνι του, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Ο άγνωστος ταξιδιώτης εντοπίστηκε από τελωνειακούς υπαλλήλους την ώρα που προσπαθούσε να ξεγλιστρήσει από το ημιαυτόνομο Χονγκ Κονγκ και να εισέλθει στη συνοριακή πόλη Σενζέν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία τελωνείων της Κίνας την Τρίτη.

«Κατά την επιθεώρηση, οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανακάλυψαν ότι οι τσέπες του παντελονιού που φορούσε ο επιβάτης περιείχαν έξι πάνινες σακούλες με κορδόνια περίσφιξης και ήταν σφραγισμένες με ταινία» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μόλις τις άνοιξαν, αντίκρισαν «ζωντανά φίδια διαφόρων σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αξιωματικοί κατέσχεσαν 104 από τα ερπετά, συμπεριλαμβανομένων γαλακτόφιδων (πολύχρωμα φίδια που ευδοκιμούν στο Μεξικό) και καλαμποκόφιδων (μικρά φιδάκια της Βόρειας Αμερικής, με ένα σχήμα σαν δόρυ ανάμεσα στα μάτια), πολλά από τα οποία ήταν μη ιθαγενή είδη.

Ενα συνοδευτικό βίντεο δείχνει δυο συνοριακούς πράκτορες να κοιτάζουν μέσα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες γεμάτες κόκκινα, ροζ και λευκά φίδια. Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους εμπορίας ζώων στον κόσμο, αλλά οι Αρχές έχουν κηρύξει πόλεμο στο παράνομο εμπόριο τα τελευταία χρόνια.

Οι νόμοι της χώρας για τη βιοασφάλεια και τον έλεγχο των ασθενειών απαγορεύουν τη μεταφορά μη ιθαγενών ειδών χωρίς άδεια. «Οσοι παραβιάζουν τους κανόνες θα κρίνονται υπεύθυνοι σύμφωνα με τον νόμο» δήλωσαν οι τελωνειακές αρχές, χωρίς να διευκρινίσουν την τιμωρία που θα υποστεί ο ταξιδιώτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...