319
Κινέζοι νεολαίοι δίνουν όρκο πίστης στο Κόμμα και παραλαμβάνουν το κομματικό βιβλιάριο σε ειδική τελετή, με την κομματική σημαία (σε αυτό το στάδιο μύησης η κινεζική περιττεύει) | China Photos/Getty Images

Κίνα: Κοντά στα 100 εκατομμύρια τα μέλη του Κόμματος

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2023, 20:49
Κινέζοι νεολαίοι δίνουν όρκο πίστης στο Κόμμα και παραλαμβάνουν το κομματικό βιβλιάριο σε ειδική τελετή, με την κομματική σημαία (σε αυτό το στάδιο μύησης η κινεζική περιττεύει)
|China Photos/Getty Images

Κίνα: Κοντά στα 100 εκατομμύρια τα μέλη του Κόμματος

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2023, 20:49

Αν οι μάζες κινητοποιηθούν, τα κάστρα πέφτουν. Τα καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά κέντρα συντρίβονται. Διότι είναι χάρτινα. Ο Μάο, αν ζούσε, θα πανηγύριζε με ενθουσιασμό την αύξηση των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας: οι επαναστάτες χτίζονται μέσα στο Κόμμα, το Κόμμα χτίζεται από αυτούς, και όσο το Κόμμα μεγαλώνει και δυναμώνει, οι αντιδραστικοί τρέμουν, καταλαβαίνουν ότι το τέλος τους πλησιάζει, ότι η νομοτέλεια επίκειται.

Κάπως έτσι γαλουχούνται στα νάματα του κινεζικής κοπής μαρξισμού-λενινισμού τα νέα μέλη του, αυτό το 1 εκατομμύριο 300 χιλιάδες ψυχές, όσοι δηλαδή έλαβαν κομματικό βιβλιάριο εντός του 2022, την εποχή που ο κορονοϊός έδινε τις τελευταίες απέλπιδες μάχες του στα lockdown της Σαγκάης και του Πεκίνου. Ηττήθηκε, βέβαια, και στην ήττα του συνέβαλαν και αυτοί οι νέοι κομμουνιστές, έγκλειστοι στα διαμερίσματά τους.

Oπως ανέφερε ο ανταποκριτής της Corriere della Sera στο Πεκίνο, Γκουίντο Σαντεβέκι, το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1921, συνεχίζει να αναπτύσσεται: το Πολιτικό Γραφείο ανακοίνωσε ότι στο τέλος του 2022 και με τις προαναφερθείσες νέες εγγραφές ο συνολικός αριθμός των μελών του έφθασε τα 98 εκατομμύρια 41 χιλιάδες άτομα. Μπορεί να είναι λίγοι οι επαναστάτες σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό της χώρας, όμως στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης έχουν ήδη αρχίσει τα ρίγη του τρόμου. Μέσα στα κρύσταλλα των κινέζων Κροίσων τα παγάκια αναταράσσονται και σιγολιώνουν, χαλώντας το ουίσκι. Η δουλειά στρώνεται.

Ο Σαντεβέκι, για κλου, παρέθεσε απόσπασμα του όρκου πίστης στο Κόμμα, υπόδειγμα βολονταρισμού, που κάθε νέο μέλος δίνει ενώπιον των συντρόφων με υψωμένη τη γροθιά του: «Η θέλησή μου είναι να υποστηρίζω το πρόγραμμα του Κόμματος, να εκτελώ τις αποφάσεις του, να τηρώ αυστηρά την πειθαρχία του, να κρατώ τα μυστικά του, να εργάζομαι σκληρά, να παλεύω για τον κομμουνισμό σε όλη τη ζωή μου, να είμαι πρόθυμος ανά πάσα στιγμή να θυσιάσω τα πάντα για τον κομμουνισμό και για τον λαό, να μην προδώσω ποτέ το Κόμμα».

Δι’ ευχών των πατέρων υμών (πλην Λιν Πιάο, εννοείται) και αμήν, αγαπητοί σύντροφοι επενδυτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...