236
Αρχές Ιουλίου. Κτίρια βυθισμένα στη λάσπη στην επαρχία Χουνάν της Κίνας | cnsphoto via REUTERS/File Photo

Κίνα: Κατέρρευσε γέφυρα λόγω βροχής, δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2024, 18:50
Αρχές Ιουλίου. Κτίρια βυθισμένα στη λάσπη στην επαρχία Χουνάν της Κίνας
|cnsphoto via REUTERS/File Photo

Κίνα: Κατέρρευσε γέφυρα λόγω βροχής, δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2024, 18:50

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 αγνοούνται μετά την κατάρρευση γέφυρας σε αυτοκινητόδρομο στην Κίνα, η οποία πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές.

Η γέφυρα, που βρίσκεται πάνω από ποτάμι, κατέρρευσε στο Σανγκλούο στην επαρχία Σαανσί. Το Σανγκλούο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 900 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πεκίνου.

Το κινεζικό τηλεοπτικό CCTV μετέδωσε εικόνες στις οποίες φαίνεται η μερική κατάρρευση της γέφυρας και κάποια τμήματά της που έχουν πέσει στο ποτάμι. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν σήμερα το πρωί και στις 10.00 (τοπική ώρα, 05.00 ώρα Ελλάδας) είχαν ανασυρθεί πέντε οχήματα από τα νερά του ποταμού, δήλωσαν οι τοπικές αρχές σύμφωνα με το Xinhua.

Από την Τρίτη, μεγάλες περιοχές της Κίνας πλήττονται από καταρρακτώδεις βροχές, που έχουν προκαλέσει πλημμύρες και σοβαρές υλικές ζημιές.

Στην ίδια επαρχία, οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν τον θάνατο 5 ανθρώπων, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 8 στο Μπαότζι, όπου ζουν περίπου 3,2 εκατ. κάτοικοι, σύμφωνα με απολογισμό που δημοσιοποίησε χθες το πρακτορείο Xinhua.

Η Κίνα βιώνει ακραίες κλιματικές συνθήκες φέτος το καλοκαίρι, με ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ ο νότος πλήττεται από βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Τον Μάιο, 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κατάρρευση αυτοκινητόδρομου στη νότια Κίνα μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Οι Αρχές έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ότι έχουν ανασυρθεί πέντε αυτοκίνητα από το ποτάμι, ενώ 30 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι.

Η εθνική Αρχή διάσωσης της Κίνας ανακοίνωσε ότι στο σημείο έχει αποσταλεί ομάδα διάσωσης με πολλές εκατοντάδες μέλη, 90 οχήματα, 20 σκάφη και 41 drones.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...