232
| Shutterstock

Κίνα: Γυναίκα επιτέθηκε με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2024, 13:38
|Shutterstock

Κίνα: Γυναίκα επιτέθηκε με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2024, 13:38

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι δέκα τραυματίστηκαν κατά την επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Γκουιξί, στη νότια επαρχία Τζιανγκσί της Κίνας.

Οπως μεταδίδει το BBC, οι Αρχές δεν έχουν διευκρινίσει αν ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται και παιδιά. Στα κοινωνικά δίκτυα, πάντως, κυκλοφορούν εικόνες που δείχνουν παιδιά πεσμένα στο δάπεδο.

Γονείς παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο αναφέρουν στο BBC ότι δεν έχουν πλήρη ενημέρωση για το συμβάν. «Το παιδί μου είναι στην πέμπτη τάξη και έφτασε με ασφάλεια στο σπίτι, αλλά το σχολείο δεν έχει ενημερώσει», είπε ανωνύμως ένας πατέρας, ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι «το σχολείο χειρίστηκε την κατάσταση καλά και ότι τα παιδιά είναι ασφαλή και οι γονείς έχουν ειδοποιηθεί να τα παραλάβουν».

Η γυναίκα με το κουζινομάχαιρο

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, δράστις της επίθεσης είναι μια 45χρονη γυναίκα η οποία χρησιμοποίησε κουζινομάχαιρο, αν και ακόμη δεν έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες σχετικές πληροφορίες.

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν και άλλες επιθέσεις με μαχαίρι στην Κίνα: Τον περασμένο Μάιο, ένας άνδρας σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 21 σε νοσοκομείο στη νότια επαρχία Γιουνάν.

Τον Ιούλιο του 2023 έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν στη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο στη νοτιοανατολική επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Εναν μήνα αργότερα, τον Αύγουστο του περασμένου έτους, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας με ιστορικό ψυχικής ασθένειας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περιοχή κατοικιών της Γιουνάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...