494
Εικόνα από τα κινεζικά σόσιαλ μίντια με σκυλάκι κόργκι | .

Κίνα: Σάλος με τη βάρβαρη θανάτωση σκύλου από κρατικούς υπαλλήλους!

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2021, 22:40
Εικόνα από τα κινεζικά σόσιαλ μίντια με σκυλάκι κόργκι
|.

Κίνα: Σάλος με τη βάρβαρη θανάτωση σκύλου από κρατικούς υπαλλήλους!

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2021, 22:40

Από το χρονικό σημείο του μαοϊκού και υποτιμητικού χαρακτηρισμού των ζωοφίλων συλλήβδην ως αστών η Κίνα μάλλον απέχει παρασάγγας πια, έτσι το περιστατικό με το σκυλί κόργκι που εξετελέσθη διά χτυπημάτων με λοστό προκάλεσε σάλο, στο εσωτερικό της πρωτίστως. Φρύαξαν τα κινεζικά σόσιαλ μίντια με την άθλια βαρβαρότητα των δύο απολυμαντών που μέσα στο ξένο σπίτι εφήρμοσαν κτηνωδώς την αντικορονοϊκή πολιτική «μηδενικής ανοχής» του προέδρου Σι και μάλιστα πάνω σε ένα σκυλάκι του καναπέ.

Βέβαια, το γεγονός ότι οι κυνοκτόνοι δεν κυνήγησαν τριγύρω και… νυχτερίδες μπορεί να μας οδηγήσει και στο συμπέρασμα πως, μια φορά και έναν καιρό, στο εργαστήριο ιολογίας της Γουχάν δεν συνέβη τίποτε περισσότερο από το κλασικό «μπάτε σκύλοι και αλέστε», συνεπώς, όλα καλά, το κράτος επελήφθη, ποτέ δεν είναι αργά – μόνο που, μετά τον σάλο, το κινεζικό κράτος έβαλε την ουρά στα σκέλια.

Το θρίλερ με το άτυχο κόργκι δεν τελείωσε στο διαμέρισμα. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η αφεντικίνα του σκύλου, εξεταζόμενη σαν ύποπτο κρούσμα κορονοϊού σε νοσοκομείο, είδε τη θανάτωση του ζώου της «ζωντανά» στο smartphone που ήταν συνδεδεμένο με την κάμερα παρακολούθησης του διαμερίσματός της. Η ίδια, μετά το σοκ, ανήρτησε το βίντεο στο Weibo, το «Facebook» της Κίνας.

Οι απολυμαντές μπήκαν στο σπίτι με προστατευτικές μάσκες, οπλισμένοι με τον προαναφερθέντα λοστό και με μία κίτρινη πλαστική σακούλα. Μόλις μπήκαν άρχισαν να συζητούν. «Ο αρχηγός είπε ότι πρέπει να κλείσουμε το θέμα εδώ;» ρώτησε ο ένας. Και ο άλλος απάντησε: «Ναι». Οι μεσογειακοί μαφιόζοι σε αποστολές εξόντωσης ανθρώπων ενδέχεται να είναι περισσότερο φλύαροι.

Δύο απολυμαντές σαν τους εικονιζομένους, εισέβαλαν στο διαμέρισμα της Κινέζας και σκότωσαν ένα σκυλάκι του καναπέ. Αθλος! (REUTERS/Thomas Peter/File Photo)

Στο web το βίντεο έχει προβληθεί εκατομμύρια φορές. Οι Κινέζοι, οι οποίοι πια έχουν τη δυνατότητα να συντηρούν και κατοικίδιο, εξανέστησαν και καταφέρθηκαν εναντίον της στρατηγικής που δίνει εξουσίες θανάτωσης σε απολυμαντές και υγειονομικούς φρουρούς, απαυδισμένοι κιόλας από τη γενικότερη κατάσταση αφού αρκούν μερικά κρούσματα για να καταλήξουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην καραντίνα.

Η ιστορία δεν ξέφυγε από τον κανόνα της πραγματικής ζωής που θέλει κάθε καλό θρίλερ να καταλήγει φαιδρό: η κυρία Φου, η ιδιοκτήτρια του κόργκι, βγήκε αρνητική στις εξετάσεις για κορονοϊό και αφέθηκε ελεύθερη. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν λογικό και όχι συναισθηματικό: κατηγόρησε αμέσως τις αρχές για την επιχείρηση στο σπίτι της.

Θυμωμένα σχόλια στα σόσιαλ μίντια της είπαν μπράβο: «Πολλοί είμαστε οργισμένοι. Βγαίνουμε ελάχιστα έξω, φοράμε πάντα μάσκα, παραγγέλνουμε γεύματα στο σπίτι. Κατόπιν καταλήγουμε στην καραντίνα χωρίς λόγο. Τώρα θα σκοτώνετε και τα σκυλάκια μας; Ποιος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής;»

Κατόπιν αυτών, οι δύο κυνοκτόνοι έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας και οι τοπικές υπηρεσίες στην πόλη Σανγκράο αρνούνται ότι έδωσαν εντολή εξόντωσης του σκύλου – οι δύο πρόθυμοι ηλίθιοι, δηλαδή, θα επωμιστούν όλο το βάρος, αν και η κυρία Φου πιέστηκε να ηρεμήσει, αφού για την τιμωρία τους ήδη έχει ανάψει η κομματική φουφού. Το θεσμικό έντυπο του Πεκίνου Global Times, πάντως, ανέλαβε να στηλιτεύσει τα ξένα Μέσα που έδωσαν έκταση σε ένα θλιβερό περιστατικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...