Ο ατάραχος Κιμ συνεχίζει τη ρουτίνα των επιθεωρήσεων
Ο ατάραχος Κιμ συνεχίζει τη ρουτίνα των επιθεωρήσεων
Ο μισός πλανήτης ψιθυρίζει ότι πίσω από τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται ο ίδιος ο βορειοκορεάτης δικτάτορας, ότι αυτή είναι απλώς μία ακόμη εκτέλεση που διέταξε ο ίδιος. Μάλιστα την Πέμπτη η Ιντερπόλ εξέδωσε «κόκκινη προειδοποίηση» -ό,τι πλησιέστερο σε ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης- εις βάρος τεσσάρων Βορειοκορεατών, που καταζητούνται για την υπόθεση δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Παράλληλα οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι πρέπει να αλλάξει η τακτική απέναντι στη χώρα που διαρκώς απειλεί με δοκιμές βαλιστικών πυραύλων. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ζήτησε από τον ιαπωνική κυβέρνηση να αλλάξει η προσέγγιση στο βορειοκορεατικό καθεστώς, επιμένοντας ότι «οι προσπάθειες των τελευταίων 20 ετών για την αποπυρηνικοποίηση της χώρας, έχουν αποτύχει».
Αλλά ο αρχηγός του βορειοκορεατικού καθεστώτος συνεχίζει τη ζωή του ατάραχος, σαν να μην τον ακουμπά ούτε ο διεθνής Τύπος, ούτε οι καταγγελίες της Σεούλ, ούτε τα αντίμετρα που εφάρμοσε η μαλαισιανή κυβέρνηση όταν η Πιονγιάνγκ απαγόρευσε στους μαλαισιανούς κατοίκους να αναχωρήσουν από τη χώρα, ούτε βέβαια οι «κόκκινες προειδοποιήσεις» της Διεθνούς Εγκληματολογικής Αστυνομίας.


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει ό,τι έχει συνηθίσει να κάνει. Επιβλέπει, επιθεωρεί, αξιολογεί και εμψυχώνει τους «πιστούς» κατοίκους της χώρας. Αυτές τις ημέρες τον απασχολεί ιδιαιτέρως η ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής μίας νέας ολοκαίνουριας γειτονιάς μέσα στην πρωτεύουσα, Πιονγιάνγκ. Η «Οδός Ριομιόνγκ» πρέπει να είναι έτοιμη πριν από τις 15 Απριλίου, την ημέρα των 105 γενεθλίων του παππού του, του «Μεγάλου Ηγέτη» Κιμ Ιλ Σουνγκ που ηγήθηκε της χώρας από το 1948 μέχρι να πεθάνει, το 1994.
Ο νεαρός βορειοκορεάτης δικτάτορας, λοιπόν, πραγματοποίησε μία ακόμη επίσκεψη στη νέα μικρή πόλη αυτή την εβδομάδα, ώστε να αξιολογήσει την εξέλιξη των έργων. «Μόνο 30 ημέρες απομένουν για την Ημέρα του Ηλίου», φέρεται να είπε ο ίδιος στους εργάτες, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο, KCNA. Ο ίδιος τους κάλεσε «να τρέξουν σαν τον άνεμο μέχρι τη γραμμή τερματισμού» και να κατασκευάσουν μνημειώδεις κατασκευές και όχι απλούς δρόμους.

Στις αρχές Μαρτίου η κυβέρνησή του κάλεσε τους «πιστούς» Βορειοκορεάτες να εκφράσουν τη στήριξή τους προς το πρόσωπο του ηγέτη και στο «κομμουνιστικό» καθεστώς με μία παρέλαση. Δεκάδες χιλιάδες «πιστοί» ανταποκρίθηκαν, χωρίς δεύτερη σκέψη φυσικά, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας κρατώντας σημαίες με το σφυροδρέπανο και πανό με συνθήματα υπέρ του Κιμ Γιόνγκ Ουν. «Να προστατεύσουμε με τη ζωή μας την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, της οποίας ηγείται ο σύντροφος Κιμ Γιόνγκ Ουν», έγραφε ένα από αυτά.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News