200
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τετάρτη | ΕΡΤ

Κικίλιας: Ρεκόρ στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2021, 18:25
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τετάρτη
|ΕΡΤ

Κικίλιας: Ρεκόρ στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2021, 18:25

Την ανησυχία του για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και για τις ελάχιστες κλίνες ΜΕΘ-Covid που έχουν παραμείνει διαθέσιμες, εξέφρασε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Οπως είπε, στην Αττική πλέον καταγράφεται αριθμός-ρεκόρ στις εισαγωγές ασθενών με Covid-19. «Την Τρίτη μόνο, εισήχθησαν 168 άτομα. Την ίδια στιγμή, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που προορίζονται για ασθενείς με Covid στην Αττική έχουν φτάσει στο 90% της πληρότητας», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Κικίλιας εξήγησε ότι από τις 262 κλίνες ΜΕΘ-Covid, κενές είναι μόνο οι 235.

«Μέχρι σήμερα, κανένας ασθενής που χρειάστηκε νοσηλεία δεν έμεινε εκτός ΜΕΘ. Κρατηθείτε λίγο στα σπίτια σας, μήπως και καταφέρουμε με επιτυχία και ξεπεράσουμε κι αυτόν τον αυτόν τον σκόπελο», τόνισε η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. «Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να κάνουμε Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας», συμπλήρωσε.

Εμβολιασμοί

Οπως είπε ο υπουργός Υγείας, ο συνδυασμός τήρησης των μέτρων προστασίας και εμβολίων είναι οι δύο παράγοντες που θα μας βγάλουν από το lockdown και θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην καθημερινότητά μας.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 790.586 εμβολιασμοί και πλέον γίνονται περισσότεροι από 30.000 την ημέρα. «Σήμερα, Τρίτη, θα ξεπεράσουμε τις 31.000», ολοκλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...