264
O καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στην τακτική ενημέρωση για την πορεία των κρουσμάτων του κορονοϊού | YouTube

Κικίλιας: Πιεζόμαστε στη Βόρεια Ελλάδα – γιατί επελέγη ο Μαγιορκίνης ως αναπληρωτής του Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 10:54
O καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στην τακτική ενημέρωση για την πορεία των κρουσμάτων του κορονοϊού
|YouTube

Κικίλιας: Πιεζόμαστε στη Βόρεια Ελλάδα – γιατί επελέγη ο Μαγιορκίνης ως αναπληρωτής του Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 10:54

Πιεζόμαστε ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στη διασπορά του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, διευκρινίζοντας ότι σήμερα υπάρχουν 31 διασωληνωμένοι ασθενείς, 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και 200 στα νοσοκομεία.

Οσοι ξιφουλκούν κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, θα πρέπει να μας εξηγήσουν αν θέλουν να πάμε καλά σε αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας ή δεν θέλουν και κινούνται με άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα, ήταν η απάντηση του υπουργού στους επικριτές του κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όπου μίλησε και για τον αναπληρωτή του Σωτήρη Τσιόδρα στην τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Οπως είπε, πρόκειται για επιλογή του πρωθυπουργού γιατί ο κ. Μαγιορκίνης είναι ένας καταρτισμένος νέος επιστήμονας με ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις πιο νέες γενιές.

«Σοβαρότητα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο»

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το ζητούμενο των επομένων ημερών, είναι όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους και ειδικά εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι στα τέλη του 2020 η χώρα μας θα λάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca (εφόσον έχει περάσει με επιτυχία τις σχετικές δοκιμές). Παράλληλα στη διαδικασία για το εμβόλιο προχωρούν PFIZER και  BioNTech. Στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι και τα τέλη του 2020 οπότε αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα, «πρέπει να είμαστε σοβαροί», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...