435
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Κικίλιας: Πάμε για 600.000 εμβολιασμούς τον Φεβρουάριο και ακόμα περισσότερους τον Μάρτιο

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2021, 16:42
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Κικίλιας: Πάμε για 600.000 εμβολιασμούς τον Φεβρουάριο και ακόμα περισσότερους τον Μάρτιο

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2021, 16:42

«Συνεχίζουμε να παραλαμβάνουμε εμβόλια κάθε εβδομάδα».

«Εχουμε εξασφαλίσει περισσότερες από 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων».

«Εγώ έλεγα ότι θα έχουμε εμβόλια τέλος του ’20, αρχές του ’21 και κάποιοι χλεύαζαν τότε. Είχαμε τέλος του ’20 το εμβόλιο της Pfizer και έχουμε τρία ώρα».

Σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε με αυτοπεποίθηση. Και δήλωσε βέβαιος ότι ο εμβολιασμός του ελληνικού πληθυσμού όχι μόνο θα πάει καλά –παρά τις ανατροπές πανευρωπαϊκά με τις παραδόσεις των εμβολίων από την Pfizer και την AstraZeneca–, αλλά θα πιάσει τον στόχο του καλοκαιριού.

Αρχικά, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην προετοιμασία του ΕΣΥ για τη νέα έξαρση της επιδημίας στη χώρα μας, παρατηρώντας ότι τα εθνικά συστήματα υγείας σε όλη την Ευρώπη δέχονται τεράστια πίεση, δήλωσε, τώρα, περισσότερο λόγω των μεταλλάξεων.

«Αυτό σημαίνει ότι εμείς οργανώνουμε τα σχέδιά μας για να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκλήσεις έρθουν το επόμενο διάστημα. Όσο ισχυρό και εάν είναι το οποιοδήποτε σύστημα υγείας, δεν μπορεί να αντέξει τις κορυφώσεις αυτής της νόσου, τα πολύ αυξημένα επιδημιολογικά δεδομένα που δημιουργεί αυτή η ασθένεια. Ο τρόπος που ο καθένας μας τηρεί τα μέτρα προστασίας και συμπεριφέρεται, μαζί με την τήρηση των μέτρων, βοηθούν πολύ σημαντικά να μη διασπαρεί ευρέως ο ιός στην κοινότητα. Αυτό σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό μπορεί να δημιουργήσει καλύτερη προοπτική», είπε.

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο υπουργός δήλωσε ότι τον Ιανουάριο ο στόχος ήταν να γίνουν 200.000 εμβολιασμοί και έγιναν 270.000: «Τώρα λέω ότι τον Φεβρουάριο θα τριπλασιαστούν και θα αυξηθούν τον Μάρτιο και με βάση το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων. Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο θα αυξήσουμε τους εμβολιασμούς και θα προχωρήσουμε στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Εκτιμώ ότι έως τον Ιούνιο θα έχουμε καταφέρει να εμβολιαστεί ικανός αριθμός». Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι η χώρα μας συνεχίζει να παραλαμβάνει εμβόλια κάθε εβδομάδα, από τρεις εταιρείες, αλλά σύντομα θα είναι περισσότερες. Η Ελλάδα, είπε ο κ. Κικίλιας, έχει εξασφαλίσει περισσότερες από 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών. Η μάχη είναι μάχη με τον χρόνο για να έχουμε το δυνατόν νωρίτερα τα εμβόλια, τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, δηλώνουν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν τις έως τώρα μεταλλάξεις του ιού. «Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα εμβόλια είναι η μοναδική λύση, τίποτα άλλο», εξήγησε. «Η ελληνική κυβέρνηση, προσέχοντας και σεβόμενη τις εισηγήσεις των ειδικών, προχωρά με γνώμονα τη δημόσια υγεία, με έναν πρωτοποριακό τρόπο, τομή στη δημόσια διοίκηση, με επιτροπή κορυφαίων επιστημόνων που εισηγούνται. Βλέποντας το διεθνές περιβάλλον και πώς οι άλλες χώρες έχουν χειριστεί το θέμα της πανδημίας, η Ελλάδα έχει πολύ καλά αποτελέσματα, τόνισε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...