281
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις αποθήκες υγειονομικού υλικού που έχει συγκεντρωθεί για την πανδημία (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Ο Κικίλιας… πρόλαβε τον Μητσοτάκη: Προανήγγειλε lockdown σε όλη την Ελλάδα για ένα μήνα

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2020, 20:04
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις αποθήκες υγειονομικού υλικού που έχει συγκεντρωθεί για την πανδημία (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Ο Κικίλιας… πρόλαβε τον Μητσοτάκη: Προανήγγειλε lockdown σε όλη την Ελλάδα για ένα μήνα

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2020, 20:04

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει το πρωί της Πέμπτης τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του κορονοϊού, αλλά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έσπευσε να τα αποκαλύψει ένα βράδυ νωρίτερα. Εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στην ουσία πρόλαβε τον Πρωθυπουργό, προαναγγέλλοντας εθνικό lockdown ως τον Δεκέμβριο!

«Κάναμε μια παρουσίαση στην Επιτροπή Επιδημιολόγων-Λοιμωξιολόγων, μαζί με τον υφυπουργό και τους γενικούς γραμματείς, της κατάστασης στο ΕΣΥ και της πίεσης την οποία δεχόμαστε. Η εισήγηση της Επιτροπής Επιδημιολόγων- Λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση είναι lockdown σε όλη τη χώρα για τον επόμενο ένα μήνα. Ο Πρωθυπουργός της χώρας αύριο, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, θα προβεί σε δηλώσεις, λαμβάνοντας προφανώς υπόψη του αυτή την εισήγηση», είπε ο κ. Κικίλιας.

Τόνισε, δε, ότι η εισήγηση της Επιτροπής είναι να κλείσουν Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη τη χώρα και να παραμείνουν ανοικτά τα Δημοτικά Σχολεία. «Ακόμη δεν είναι σαφές», πρόσθεσε.

Ο ίδιος είπε ότι το Σύστημα Υγείας πλέον πιέζεται σημαντικά και ο στόχος είναι να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Κικίλιας, «δεν θα προχωρήσουμε σε τοπικά lockdown, γιατί υπάρχει επιβάρυνση σε όλη τη χώρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς υπάρχει επιβάρυνση, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και την Αττική, αλλά και στα Ιωάννινα, τις Σέρρες, τη Λάρισα και άλλες περιοχές».

Οικονομική στήριξη

Αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις ενός δεύτερου καθολικού lockdown στη χώρα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι θα στηρίξει όλους όσοι πλήττονται από τα μέτρα, ενώ συμπλήρωσε ότι έχει αποδειχθεί ότι οι χώρες που έκλεισαν την οικονομία τους και έσωσαν ανθρώπινες ζωές, μακροπρόθεσμα είχαν μεγαλύτερα οφέλη και στην οικονομία.

«Οποιος γλίτωσε χιλιάδες ζωές είχε μικρότερες επιπτώσεις στην οικονομία. Το σημαντικότερο είναι να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...