262
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Κικίλιας για AstraZeneca: Η δεύτερη δόση να γίνει κανονικά

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 12:10
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Κικίλιας για AstraZeneca: Η δεύτερη δόση να γίνει κανονικά

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 12:10

Επρεπε να περάσουν σχεδόν 16 ώρες από τη δραματική μετατόπιση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με τη χρήση του εμβολίου των Οξφόρδης/AstraZeneca –που πλέον δεν συνιστάται για τους κάτω των 60 ετών, ενώ για μεγάλο διάστημα οι 30 έως 44 ετών καλούνταν να εμβολιαστούν αποκλειστικά με το συγκεκριμένο σκεύασμα– για να πάρει θέση για το ζήτημα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας από το Λουξεμβούργο, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για εξαιρετικούς επιστήμονες που κάνουν τη δουλειά τους με καθήκον και υπενθύμισε ότι «εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca», τονίζοντας ότι «πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες –και εμείς– συστήνουν η β’ δόση να γίνει κανονικά, αφού έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες».

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο υπουργός ανέφερε ότι προχωράει σε «ικανοποιητικό βαθμό».

Ο υπουργός συμμετέχει στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, στο οποίο θα συζητηθεί η πορεία της πανδημίας και των εμβολιαστικών προγραμμάτων των κρατών-μελών.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κικίλια:

«Η εθνική αρχή εμβολιασμών είναι μία επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες που κάνει τη δουλειά της με αφοσίωση, με καθήκον και με τα επιστημονικά δεδομένα.

Γνωρίζω ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraΖeneca. Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες, και έχουν προστατευτεί από τη νόσο και αυτοί και η οικογένειά τους. Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες –όπως και εμείς– συστήνουν τώρα και η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να γίνει κανονικά, μιας και έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με επιστημονικό τρόπο.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού κυλάει με ικανοποιητικό ρυθμό και μέσα στο καλοκαίρι θα χτίσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας για να επιστρέψουμε σιγά σιγά σε μια κανονικότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...