392
Ο Βασίλης Κικίλιας στην τηλεοπτική παρουσία του το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ | SKAI/YouTube

Κικίλιας: Ανοίγουν τις επόμενες ημέρες τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 09:31
Ο Βασίλης Κικίλιας στην τηλεοπτική παρουσία του το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ
|SKAI/YouTube

Κικίλιας: Ανοίγουν τις επόμενες ημέρες τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 09:31

Χωρίς να υπάρχει, προς το παρόν, μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά του Λυκείου (ηλικίας 15 έως 17 ετών) –και με τα γνωστά προβλήματα ενήλικων αρνητών των εμβολίων κατά της Covid-19– το υπουργείο Υγείας ανοίγει σύντομα και την πλατφόρμα για τα παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Το πρωί της Δευτέρας ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της επόμενης ηλικιακής ομάδας (12 έως 15 ετών), υποστηρίζοντας ότι «προχωρά» ο εμβολιασμός των 15άρηδων, καθώς μέχρι τώρα έχουν κλειστεί περισσότερα από 30.000 ραντεβού.

«Εχει εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και θα ανακοινωθεί άμεσα, μέσα στις επόμενες ημέρες, ο τρόπος που θα μπαίνουν στην πλατφόρμα. Οι γονείς αποφασίζουν αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά τους εφήβους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, τόνισε ότι σε σύνολο πληθυσμού 300.000 έχουν προγραμματιστεί 30.000 ραντεβού, σημειώνοντας ωστόσο ότι «πηγαίνοντας προς την έναρξη της σχολικής περιόδου, θα αυξηθεί κι άλλο αυτός ο αριθμός».

Κατά τα άλλα, ο υπουργός απηύθυνε έκκληση στους άνω των 55 να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου, επανενώνεται η ελληνική οικογένεια και έρχονται σε επαφή νεότεροι με ηλικιωμένους. «Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ερωτηθείς για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. «Είναι μια επιθετική μετάλλαξη κι έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία, ειδικά των πολιτών που είναι σε ευπαθείς ομάδες», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι την προαναγγελία για το άνοιγμα των εμβολίων στην ηλικιακή ομάδα από 12 έως 15 ετών είχε κάνει πριν από μία εβδομάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (εδώ), χωρίς όμως να δώσει χρονικό ορίζοντα. «Θα ενθαρρύνω και τα νεότερα παιδιά, τους εφήβους μας, σε συνεννόηση με τους γονείς τους, να κάνουν και αυτοί το βήμα του εμβολιασμού, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια», είχε πει ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «εφόσον η επιτροπή το εισηγηθεί, θα εγκρίνουμε και εμείς να κατέβει το ηλικιακό όριο του εμβολιασμού μέχρι τα 12 έτη, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκός χώρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, η πλατφόρμα για τα ραντεβού αναμένεται να ανοίξει την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...