223
ΑΠό την παρουσία του Καντίροφ σε εκδήλωση στο Κρεμλίνο τον Σεπτέμβριο του 2022 | EPA/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Κίεβο: Πληροφορίες ότι «ο Ραμζάν Καντίροφ έχει πέσει σε κώμα»

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2023, 22:06
ΑΠό την παρουσία του Καντίροφ σε εκδήλωση στο Κρεμλίνο τον Σεπτέμβριο του 2022
|EPA/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Κίεβο: Πληροφορίες ότι «ο Ραμζάν Καντίροφ έχει πέσει σε κώμα»

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2023, 22:06

Σε κώμα φέρεται να βρίσκεται ο πρόεδρος της Τσετσενίας και στενός σύμμαχος του Πούτιν Ραμζάν Καντίροφ, σύμφωνα με αναφορές ουκρανικών μέσων ενημέρωσης και λογαριασμούς στα social media το απόγευμα της Παρασκευής, τις οποίες επιβεβαίωσαν την ίδια ημέρα οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GUR) Αντρέι Γιούσοφ δήλωσε, συγκεκριμένα, ότι «επιβεβαιώνονται από διάφορες πηγές σε ιατρικούς και πολιτικούς κύκλους» οι πληροφορίες πως η υγεία του 46χρονου τσετσένου πολιτικού βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Δεν πρόκειται για τραυματισμό», καθώς ο Καντίροφ «είναι άρρωστος εδώ και πολύ καιρό, και μιλάμε για συστημικά προβλήματα υγείας», αν και κάποιες λεπτομέρειες χρήζουν διευκρινίσεων, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο Ραμζάν Καντίροφ προήχθη στο ανώτερο αξίωμα της Τσετσενίας από τον ρώσο πρόεδρο το 2007 και έκτοτε υπήρξε ένθερμος σύμμαχός του, υποστηρίζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από την πρώτη στιγμή. Και ενώ οι τσετσένοι μαχητές εμφανίζονταν να είχαν σημαντική παρουσία μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων τους πρώτους μήνες του πολέμου, αυτό έπαψε να ισχύει αργότερα, για λόγους που δεν έγιναν σαφείς.

Εξάλλου, τον Σεπτέμβριο 2022, ο πρόεδρος της Τσετσενίας εμφανίστηκε να εξετάζει την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της συγκεκριμένης, υπό τη Ρωσική Ομοσπονδία, περιφέρειας.

Την ίδια χρονιά η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ο Καντίροφ καταζητείται για καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και διεξαγωγή επιθετικού πολέμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...