231
Οι ουκρανικές δυνάμεις εκτοξεύουν ρουκέτες GRAD προς ρωσικές θέσεις στο Ντονμπάς | Φωτογραφία αρχείου | Photo by Wolfgang Schwan/Anadolu Agency via Getty Images

Κίεβο: «Εχουμε παραλάβει το 10% των όπλων που χρειαζόμαστε»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2022, 23:01
Οι ουκρανικές δυνάμεις εκτοξεύουν ρουκέτες GRAD προς ρωσικές θέσεις στο Ντονμπάς
|Φωτογραφία αρχείου | Photo by Wolfgang Schwan/Anadolu Agency via Getty Images

Κίεβο: «Εχουμε παραλάβει το 10% των όπλων που χρειαζόμαστε»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2022, 23:01

Η Ουκρανία έχει παραλάβει «περίπου το 10% των όπλων» που ζητάει από τους εταίρους της ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τον ρωσικό στρατό επί το πεδίου, διεμήνυσε την Τρίτη το Κίεβο.

«Καμία σημασία δεν έχουν οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ουκρανία, ο επαγγελματισμός του στρατού μας· χωρίς τη βοήθεια των Δυτικών εταίρων μας δεν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο», τόνισε σε δηλώσεις της στην ουκρανική τηλεόραση η υφυπουργός Αμυνας Αννα Μαλιάρ. «Από τα όπλα που χρειαζόμαστε, έχουμε λάβει περίπου το 10%», εκτίμησε.

Η Μαλιάρ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων στις παραδόσεις καθώς η καθυστέρηση αυτή πληρώνεται με αίμα: «Κάθε ημέρα καθυστέρησης είναι άλλη μια μέρα σε βάρος της ζωής των Ουκρανών στρατιωτών, του λαού μας».

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε για μεγάλο διάστημα επειδή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», ιδίως στο Ντονμπάς, όπου οι Ρώσοι εδώ και πολλές εβδομάδες προωθούνται και έχουν θέσει σχεδόν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την περιοχή του Λουγκάνσκ, συνέχισε η ίδια, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η υφυπουργός Αμυνας ζήτησε ένα «συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» για τις παραδόσεις του εξοπλισμού και, γενικότερα, τη συνεχιζόμενη οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης.

Νωρίτερα, και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε την έκκλησή τους προς τις χώρες της Δύσης να στείλουν «γρηγορότερα (…) περισσότερα όπλα» επειδή «οι Ρώσοι έχουν δεκαπλάσια, εκατονταπλάσια». Ο ουκρανικός στρατός «δεν διαθέτει αρκετά όπλα μεγάλου βεληνεκούς», ούτε άρματα, είπε μιλώντας σε Δανούς δημοσιογράφους μέσω βιντεοκλήσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...