310
Καπνοί υψώνονται στον ουρανό του Κιέβου τα ξημερώματα της Τετάρτης | REUTERS/Gleb Garanich

Κίεβο: Δύο νεκροί από τη «μεγαλύτερη» ρωσική επίθεση των τελευταίων μηνών

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2023, 09:29
Καπνοί υψώνονται στον ουρανό του Κιέβου τα ξημερώματα της Τετάρτης
|REUTERS/Gleb Garanich

Κίεβο: Δύο νεκροί από τη «μεγαλύτερη» ρωσική επίθεση των τελευταίων μηνών

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2023, 09:29

Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε «μαζική» επίθεση της Ρωσίας με drones και πυραύλους εναντίον του Κιέβου, τη «μεγαλύτερη» που έχει σημειωθεί «από την άνοιξη», σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας .

«Δυστυχώς, εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι του Κιέβου (…) δύο άνθρωποι είναι νεκροί» ενώ «άλλοι τρεις τραυματίστηκαν», ανέφερε ο Σερχίι Πόπκο μέσω Telegram, διευκρινίζοντας πως οι δύο από τους τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

«Σε κτίριο μη οικιστικής χρήσης» στη συνοικία «βρέθηκαν δυο άνδρες νεκροί», είπε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο.

Ο νυχτερινός ουρανός του Κιέβου γέμισε και πάλι καπνούς από τις επιθέσεις – Reuters

Οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές ανέφεραν νωρίτερα πως συντρίμμια κατέπεσαν στις συνοικίες Σεβτσενκίβσκι και Νταρνίτσκι του Κιέβου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές, κινητοποιώντας τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

«Το Κίεβο δεν είχε γνωρίσει τόσο ισχυρή επίθεση από την άνοιξη. Ο εχθρός εξαπέλυσε μαζική επίθεση με drones και πυραύλους», σύμφωνα με τον Πόπκο, που διευκρίνισε ότι «συνολικά, καταστράφηκαν πάνω από 20 στόχοι» στον αέρα από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

Πυροσβέστες επιχειρούν σε κτίριο που κάηκε τη νύχτα – Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS

Εξήγησε πως αρχικά έγιναν επιθέσεις με UAVs από «διαφορετικές κατευθύνσεις» και κατόπιν εκτοξεύθηκαν πύραυλοι από βομβαρδιστικά Τουπόλεφ Tu-95MS.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι άκουσε τουλάχιστον τρεις εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα γύρω στις 5 το πρωί.

Σπίτι στις φλόγες από τη ρωσική επίθεση – Head of the National Police of Kyiv region Andrii Nebytov via Telegram/Handout via REUTERS

Τον Μάιο, η Ουκρανία είχε αποκρούσει τη «μεγαλύτερη επίθεση με drones» στο Κίεβο «από την έναρξη της εισβολής», με τουλάχιστον 59 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι. Δύο άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...