288
Ελικόπτερο στη λίμνη Μπελέτσι στις Αφίδνες | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κι όμως έχουμε τα περισσότερα πτητικά μέσα από κάθε άλλον στη Μεσόγειο – απλά δεν αρκούν

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 20:53
Ελικόπτερο στη λίμνη Μπελέτσι στις Αφίδνες
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κι όμως έχουμε τα περισσότερα πτητικά μέσα από κάθε άλλον στη Μεσόγειο – απλά δεν αρκούν

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 20:53

Η επάρκεια της Ελλάδας σε πτητικά μέσα, αλλά και γενικά σε επενδύσεις στην πολιτική προστασία και στην πυρόσβεση, έγινε αναπόφευκτα, εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών, πολιτικό θέμα: οι φωτιές έχουν κάψει τη μισή Εύβοια, καίνε επί τέσσερις ημέρες την Αττική και απειλούν κάθε γωνιά της χώρας, ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας πήγε το πρωί της Παρασκευής στο Κρυονέρι και αναρωτήθηκε πού είναι τα εναέρια μέσα, κεφαλαιοποιώντας για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ την αγανάκτηση των πυρόπληκτων κατοίκων της περιοχής.

Μια απάντηση, για λογαριασμό της κυβέρνησης, έδωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα αύξησε από το 2018 στο 2021 κατά 56% τις δαπάνες για την πολιτική προστασία, αύξησε στο ίδιο διάστημα τα πτητικά μέσα κατά 45% και τους πυροσβέστες κατά 15,6%.

Επίσης, με εξαίρεση την Κύπρο, έχει τα περισσότερα πτητικά μέσα ανά πληθυσμό σε σύγκριση με τις μεσογειακές χώρες και την Πορτογαλία. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι όπως αποδείχτηκε – αυτά τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει η Ελλάδα, δεν επαρκούν για να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιές αυτής της έκτασης που αντιμετωπίζουμε τώρα.

«Επί δύο χρόνια η χώρα μας, όλοι οι πολίτες μαζί με το κράτος, αντιμετωπίζει πρωτοφανείς κρίσεις και το πράττει με αίσθημα ευθύνης και δικαιοσύνης, διαρκή εγρήγορση και διάθεση να αλλάξει προς το καλύτερο δομές, διαδικασίες και μηχανισμούς του κράτους που όλοι γνωρίζουμε ότι επί χρόνια δυσλειτουργούν. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε και αυτή τη μεγάλη δοκιμασία είναι η ενότητα, η πίστη στην αλήθεια και η αδιαπραγμάτευτη βούληση ότι πρέπει να παραδώσουμε μια καλύτερη χώρα στα παιδιά μας», σημείωσε ο κ. Σκέρτσος.

Η ανάρτησή του ήταν η ακόλουθη:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...