193
Ο Κέβιν Σπείσι απολύθηκε από τη σειρά του Netflix το 2017 | EPA/ANDY RAIN

Κέβιν Σπέισι: Του ζητούν πάνω από 30 εκατ. για τη ζημιά στο «House of Cards»

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 22:24
Ο Κέβιν Σπείσι απολύθηκε από τη σειρά του Netflix το 2017
|EPA/ANDY RAIN

Κέβιν Σπέισι: Του ζητούν πάνω από 30 εκατ. για τη ζημιά στο «House of Cards»

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 22:24

Η απόλυση του Κέβιν Σπέισι από τη σειρά του Netflix «House of Cards», όπου υποδυόταν έναν αδίστακτο πρόεδρο των ΗΠΑ, έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, ήταν ένα σοκ για τη βιομηχανία του θεάματος.

Τώρα πρέπει ο ίδιος και οι εταιρείες παραγωγής του πρέπει να αποζημιώσει το στούντιο MRC για τις απώλειες που υπέστησαν όταν τον εκπαραθύρωσαν από τη σειρά. Το τίμημα είναι μάλλον ακριβό: πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια, όπως αποφασίστηκε τη Δευτέρα.

Ο Σπέισι παραβίασε το συμβόλαιό του, που απαιτούσε εκ μέρους του επαγγελματική συμπεριφορά, όταν είχε «συγκεκριμένη συμπεριφορά έναντι πολλών μελών του συνεργείου [παραγωγής] σε κάθε μία από τις πέντε σεζόν της σειράς όπου πρωταγωνίστησε και την οποία παρήγαγε».

Μετά την απόλυση του πρωταγωνιστή, το 2017, το στούντιο έγραψε εκ νέου το σενάριο για να μην τον περιλαμβάνει και μείωσε τη σεζόν από 13 σε οκτώ επεισόδια, με αποτέλεσμα να χάσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Οι δικηγόροι του ηθοποιού αμφισβήτησαν πάντως το ότι οι ενέργειες του ηθοποιού ήταν παράγοντας που προκάλεσε απώλεια για τη σειρά.

Η νομική διαμάχη των δύο πλευρών κράτησε πάνω από τρία χρόνια, ενώ χρειάστηκαν και οκτώ ημέρες κεκλεισμένων των θυρών ακροάσεων.

Ο Κέβιν Σπέισι άσκησε έφεση στην απόφαση, σημειώνει το Associated Press.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...