308
Το άλογο της άμαξας καλυμμένο με μία πορτοκαλί κουβέρτα... για τις εντυπώσεις ή, μάλλον, για τον μετριασμό τους | Facebook

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο κάτοχος του αλόγου που ξεψύχησε στον δρόμο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2023, 14:30
Το άλογο της άμαξας καλυμμένο με μία πορτοκαλί κουβέρτα... για τις εντυπώσεις ή, μάλλον, για τον μετριασμό τους
|Facebook

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο κάτοχος του αλόγου που ξεψύχησε στον δρόμο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2023, 14:30

Η φωτογραφία με το άλογο τουριστικής άμαξας να κείτεται νεκρό στην άκρη του δρόμου, στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, κάνει από την Πέμπτη τον γύρο του Διαδικτύου, πυροδοτώντας νέο κύμα οργής και διαμαρτυριών για τη «νέα θυσία στον βωμό του κέρδους».

Τι και αν η κτηνιατρική υπηρεσία της Κέρκυρας έχει ενημερώσει τους αμαξάδες του νησιού να μη μεταφέρουν φορτία από τις 13.00 έως 17.00 λόγω της ζέστης; Το άλογο που, όπως έγινε γνωστό, έπασχε από πνευμονικό εμφύσημα (κάτι που δεν επιτρέπει τη χρήση του για έλξη άμαξας σε δύσκολες συνθήκες), μπήκε ξανά «στη δουλειά» και τη στιγμή που περνούσε έξω από το σινεμά «Ορφέας», σε σημείο όπου ο δρόμος παρουσιάζει απότομη κλίση, κατέρρευσε.

Ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου συνελήφθη τελικά το πρωί της Παρασκευής για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ σε βάρος του 76χρονου βεβαιώθηκε και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος του αλόγου προήλθε από παθολογικά αίτια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τόσο οι κτηνίατροι του δημόσιου Κτηνιατρείου, αλλά και ιδιώτες, διαπίστωσαν ότι το άλογο δεν έφερε σημάδια κακοποίησης. Ξεψύχησε όμως στην άσφαλτο νικημένο από τη ζέστη και την καταπόνηση της διαδρομής σε δύσκολες συνθήκες.

Φιλοζωικές οργανώσεις πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο παλαιό φρούριο της Κέρκυρας, με συνθήματα όπως «η Κέρκυρα να μη γίνει Σαντορίνη», «όχι άλλα νεκρά ζώα στον βωμό του κέρδους» και βασικό αίτημα την επέκταση απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις άμαξες με άλογα από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Εκπρόσωπος των φιλοζωικών οργανώσεων επιβεβαίωσε ότι κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως το άλογο έπασχε από χρόνια πνευμονία, κατάσταση για την οποία ο ιδιοκτήτης του είχε πλήρη γνώση, αλλά συνέχιζε να το χρησιμοποιεί για τουριστικές βόλτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...