470
H υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά την επίσκεψή της σε δημοτικό σχολείο στη Μεταμόρφωση | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο τύπου / POOL/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Κεραμέως: Υπάρχουν πρακτικά προβλήματα στην επανέναρξη μόνο της Γ’ Λυκείου

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2021, 12:21
H υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά την επίσκεψή της σε δημοτικό σχολείο στη Μεταμόρφωση
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο τύπου / POOL/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Κεραμέως: Υπάρχουν πρακτικά προβλήματα στην επανέναρξη μόνο της Γ’ Λυκείου

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2021, 12:21

Τα πρώτα συμπεράσματα από την επανέναρξη της λειτουργίας των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων, αλλά και τα προβλήματα των επόμενων βημάτων για ομαλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανέλυσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, η κυρία Κεραμέως σημείωσε αρχικά: «Χθες ήταν μια ημέρα χαράς. Επισκέφθηκα δύο σχολεία και μπορούσε κανείς να δει τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών. Τα μέτρα, και την προηγούμενη περίοδο και τώρα, τηρούνται υποδειγματικά στα σχολεία και με πρώτους τους μαθητές. Εχουν συμμορφωθεί απόλυτα και στα νέα μέτρα. Επειδή το θέμα του συγχρωτισμού των γονέων είναι κάτι που είχαμε συζητήσει με την επιτροπή των ειδικών, προτείναμε δύο λύσεις, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την επιτροπή και εφαρμόστηκαν από χθες. Και είναι η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των παιδιών, να μη φτάνουν όλοι ταυτόχρονα, και το δεύτερο είναι όσα σχολεία έχουν πάνω από μία εισόδους να χρησιμοποιούνται».

Επίσης, δήλωσε ότι «έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα για δωρεάν τεστ Covid για εκπαιδευτικούς» και πως αυτή «έχει χρησιμοποιηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα».

Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα. Για την επανέναρξη των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η κυρία Κεραμέως εμφανίστηκε λιγότερο αισιόδοξη:

«Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών σχετικά με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τονίζω όμως ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στο να λειτουργήσει μόνη της η Γ’ Λυκείου, καθώς οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και στην Α’ και στην Β’ Λυκείου. Σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί, όπως κάνουμε για κάθε απόφαση που αφορά στην Παιδεία» περιέγραψε.

«Ετοιμοι είμαστε, αλλά χρειάζονται κάποιες ημέρες για να αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί. Επιχειρησιακά είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν Γυμνάσια και Λύκεια, όταν μας το υποδείξει η επιτροπή», πρόσθεσε.

Οσον αφορά τα ΑΕΙ, η υπουργός είπε πως «η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου θα γίνει εξ αποστάσεως στα πανεπιστήμια, αναμένουμε να συζητηθεί με την επιτροπή το θέμα τού πώς θα συνεχίσουμε για το εαρινό εξάμηνο». Αγνωστο πάντως τι θα γίνει με τους φοιτητές που έχουν εργαστήρια ή σε περιπτώσεις που η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν αποδίδει (όπως η περίπτωση της Ιατρικής Σχολής).

Συρίγος: Πρόβλημα με τα συγγράμματα λόγω μεταφορικών

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας, Αγγελος Συρίγος, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι η Εξεταστική θα γίνει μόνον εξ αποστάσεως και ακολούθως θα αρχίσει το εαρινό εξάμηνο, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι υπάρχει ένα ζήτημα με τη διανομή των συγγραμμάτων. Λόγω του όγκου, υπάρχει πρόβλημα με τις ταχυμεταφορικές υπηρεσίες σε 3-4 πόλεις, το οποίο σύντομα θα επιλυθεί, εξήγησε.

Το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες, ανέφερε παράλληλα ο υφυπουργός και επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο συμπληρώνονται τα μηχανογραφικά δελτία, αναφερόμενος σε έξυπνο σύστημα που πιάνει τον μέσο όρο της χρονιάς στα 4 βασικά μαθήματα.

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που δίνει την Ελλάδα τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών σε όλη την Ευρώπη, αλλά και υψηλό ποσοστό μη αποφοίτησης, γιατί η αναλογία μεταξύ ενεργών και ανενεργών φοιτητών είναι 60 προς 40», τόνισε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...