265
Η υπουργός Παιδείας σε φωτογραφία από την επίσκεψή της στο Ενιαίο Λύκειο Μάνδρας της περασμένη Τετάρτη | INTIMEnews

Κεραμέως: Θέλουμε ανοικτά όλα τα σχολεία στις 10 Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 13:07
Η υπουργός Παιδείας σε φωτογραφία από την επίσκεψή της στο Ενιαίο Λύκειο Μάνδρας της περασμένη Τετάρτη
|INTIMEnews

Κεραμέως: Θέλουμε ανοικτά όλα τα σχολεία στις 10 Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 13:07

Πρόθεση και βούληση της κυβέρνησης είναι μετά τις διακοπές του Πάσχα να επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα 10 Μαΐου, σύμφωνα με όσα είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην τηλεόραση του Οpen.

H υπουργός άφησε και πάλι ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, μέσα στον Ιούνιο, με τις τελικές αποφάσεις να ανακοινώνονται σε λίγες εβδομάδες, όπως και για τις προαγωγικές εξετάσεις.

Κατά πληροφορίες, στο υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζουν «μονόδρομο» το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων στα μέσα του Μαΐου, καθώς, όπως εκτιμούν, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αργότερα, με επικρατέστερη ημερομηνία τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθούνται σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια για το επόμενο σχολικό έτος:

«Μετά την επιτυχή πιλοτική εφαρμογή των εργαστηρίων δεξιοτήτων φέτος σε 218 Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, το προσεχές σχολικό έτος προγραμματίζεται η επέκτασή τους στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των σχολείων της χώρας. Θεματικές σταθμισμένες ανά ηλικία και εκπαιδευτική βαθμίδα, όπως STEM Εκπαιδευτική Ρομποτική, αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα, κλιματική αλλαγή, επιχειρηματικότητα, φυσικές καταστροφές και πολιτική προστασία, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα διδάσκονται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας.

»Επεκτείνεται επιπλέον η εισαγωγή δημιουργικών δραστηριοτήτων στα αγγλικά σε όλα τα Νηπιαγωγεία, που δοκιμάστηκε επίσης επιτυχώς φέτος, προχωρούν μεταξύ άλλων η ολοκλήρωση των νέων προγραμμάτων σπουδών και οι επιμορφώσεις εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Οι παρεμβάσεις μας αποσκοπούν σε ένα σχολείο πιο ουσιαστικό και ποιοτικό, πιο δημιουργικό και ανοιχτό, που θα ανταποκρίνεται στην ανάγκη για πιο σφαιρική μόρφωση και ακόμη πιο χρήσιμα εφόδια για τα παιδιά μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...