Το δικαστήριο έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση, γνωστοποίησε την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο Twitter.
Εκτός από τον παράνομο χαρακτήρα της απεργίας, που είχε διαπιστωθεί και με την προηγούμενη δικαστική απόφαση σχετικά με απεργία της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, αυτή τη φορά η απεργία κρίθηκε επιπλέον και καταχρηστική και άμεσα εκτελεστή η απόφαση. Η απόφαση προβλέπει και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση.
«Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση.Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας» αναφέρει η κυρία Κεραμέως στην ανάρτησή της.
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ,μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση.Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας.
— Niki Kerameus (@nkerameus) October 8, 2021
Η υπουργός είχε απαντήσει με αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ στη νέα απόπειρα των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ) να μπλοκάρουν τον θεσμό της αξιολόγησης στα σχολεία.
Ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης καταγγέλλοντας ότι «πρόκειται για μεθόδευση», καθώς «γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες», ενώ «τίθεται και το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου».
Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την προηγούμενη απεργία-αποχή, οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί επανήλθαν με νέα κινητοποίηση, για την προσεχή Δευτέρα, κατά του ψηφισμένου νόμου για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, αυτή τη φορά υπό την «ομπρέλα» της ΑΔΕΔΥ. Και όλα αυτά όταν, παρά τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, περί τις 6.000 σχολικές μονάδες (για την ακρίβεια 5.632) σε σύνολο περίπου 14.000 έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για αξιολόγηση.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News