193
«Η χώρα μας θα αξιοποιήσει επιτέλους ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης», είπε η υπουργός | ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Κεραμέως: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία κατά της «ελληνικής Pisa»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 19:24
«Η χώρα μας θα αξιοποιήσει επιτέλους ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης», είπε η υπουργός
|ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Κεραμέως: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία κατά της «ελληνικής Pisa»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 19:24

Η απεργία κατά της διεξαγωγής των εξετάσεων της «ελληνικής Pisa» την Τετάρτη 18 Μαΐου κρίθηκε «παράνομη» και «καταχρηστική» από το αρμόδιο δικαστήριο, γνωστοποίησε με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Συνεπώς, «αύριο θα διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία», σύμφωνα με την ίδια.

Ειδικότερα, η κυρία Κεραμέως ανέφερε στη δήλωσή της: «Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των συνδικαλιστικών ηγεσιών κατά της “ελληνικής Pisa”. Αύριο θα διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία και θα αξιοποιήσει επιτέλους και η χώρα μας ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης. #Προχωράμε».

Η παραπάνω δικαστική κρίση αφορά στην αγωγή που κατέθεσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Παιδείας κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) οι οποίες και εξήγγειλαν την απεργία «παρεμπόδισης» της «ελληνικής PISA».

Με την αγωγή, η υπουργός ζητούσε να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική η κηρυχθείσα απεργία-αποχή από τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για τους μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων και τους μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Τάξης των γυμνασίων σε θέματα ευρύτερων/γενικών γνώσεων των γνωστικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών – πρόκειται για τις εξετάσεις της λεγόμενης «ελληνικής PISA».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...