295
Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στη συνέντευξή της στην εκπομπή «Συνδέσεις» | YouTube/ERT

Κεραμέως για τα email της Ασημακοπούλου: Εσωτερικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2024, 14:39
Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στη συνέντευξή της στην εκπομπή «Συνδέσεις»
|YouTube/ERT

Κεραμέως για τα email της Ασημακοπούλου: Εσωτερικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2024, 14:39

Στο θέμα διαρροής προσωπικών δεδομένων πολιτών, το οποίο ενέσκηψε στη δημόσια σφαίρα με την αποστολή email σε απόδημους από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφέρθηκε την Τρίτη η υπουργός Εσωτερικών, Nίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Συνδέσεις» των Χριστίνας Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζου, η κυρία Κεραμέως ξεκαθάρισε: «Το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει τηλέφωνα και email πολιτών σε κανέναν. Το λέει ρητά η νομοθεσία. Η ίδια (η κυρία Ασημακοπούλου) το διευκρίνισε κιόλας. Παρότι το υπουργείο Εσωτερικών, όμως, δεν δίνει email και τηλέφωνα, κάτι που διευκρίνισε και η κυρία Ασημακοπούλου, αποφασίσαμε με τον (αν. υπουργό Εσωτερικών) κ. Λιβάνιο να δώσουμε μια οδηγία για έναν εσωτερικό έλεγχο για να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών. Γιατί το κάνουμε; Επειδή οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις. Δεν υπάρχει σκιά εδώ πέρα», τόνισε η υπουργός.

Η ίδια υπενθύμισε μάλιστα πως έλεγχο πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

«Ολο αυτό που συζητάμε δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο. Είχαν γραφτεί στην πλατφόρμα του 2023 οι καταγγέλοντες. Πάρα πολύ από αυτούς λένε ότι δεν έχουν γραφτεί στην επιστολική ψήφο» διευκρίνισε ακόμη.

Σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης – «φανταστείτε να είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε δηκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανέφεραν πως «προκύπτουν μείζονα ερωτήματα από τις δημόσιες καταγγελίες εκλογέων εξωτερικού ότι τα email, που δήλωσαν στις ελληνικές διπλωματικές αρχές ανά την υφήλιο για τις εθνικές εκλογές, χρησιμοποιήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους από την ευρωβουλευτή»– η κυρία Κεραμέως είπε: «Η αντιπολίτευση ξεκάθαρα εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο».

Κατά τα άλλα και ως προς τα πρώτα στοιχεία ανταπόκρισης των εκλογέων, η υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «στο θέμα της επιστολικής ψήφου, αγγίζουμε τις 94 χώρες μεταξύ αυτών και χωρών που δεν είχαν λειτουργήσει εκλογικά κέντρα στις τελευταίες εκλογές και τις 23.000 αιτήσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...