502
H οικογένεια της Κέιτ: ο σύζυγός της Γουίλιαμ, πρίγκιπας της Ουαλίας, και τα τρία τους παιδιά, τα πριγκιπόπουλα Τζορτζ, Λούις και Σάρλοτ | REUTERS/Hollie Adams/File Photo

Κέιτ Μίντλετον, ο… κυανόκρανος του Μπάκιγχαμ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2024, 13:25
H οικογένεια της Κέιτ: ο σύζυγός της Γουίλιαμ, πρίγκιπας της Ουαλίας, και τα τρία τους παιδιά, τα πριγκιπόπουλα Τζορτζ, Λούις και Σάρλοτ
|REUTERS/Hollie Adams/File Photo

Κέιτ Μίντλετον, ο… κυανόκρανος του Μπάκιγχαμ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2024, 13:25

Τα χέρια της βασίλισσας Ελισάβετ, εξασθενημένα από τον καρκίνο που την κατάτρωγε, πάλευαν να κρατήσουν την τσαγιέρα. Ρωτούσε το προσωπικό του Μπάκιγχαμ ποιος είναι ποιος. «Δεν αναγνωρίζω πλέον κανέναν». Διότι οι παλιές καμαριέρες, σερβιτόρες, κ.λπ., είχαν όλες συνταξιοδοτηθεί. Ούτε ο σύζυγός της ζούσε, ούτε οι στενότεροι φίλοι.

Είναι γνωστό, έγραψε η Corriere della Sera, ότι ανεξαρτήτως της προκεχωρημένης ηλικίας της, τον Σεπτέμβριο του 2022 η Ελισάβετ πέθανε από καρκίνο. Αυτό επιβεβαιώνεται από ένα πολυαναμενόμενο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει την 1η Αυγούστου στη Βρετανία. Είναι η βιογραφία της πριγκίπισσας Κέιτ («Catherine, The Princess of Wales») γραμμένη από τον Ρόμπερτ Τζόμπσον. Τις προδημοσιεύσεις έκανε η Daily Mail.

Βιογράφος όλων των προσώπων του βρετανικού βασιλικού οίκου, του Φιλίππου, του Καρόλου (στον οποίο αφιέρωσε δύο βιβλία), του Γουίλιαμ αλλά και της Νταϊάνα, ο συγγραφέας έχει στο ενεργητικό του αποκαλύψεις. Το 2005 ήταν αυτός που πρώτος κυκλοφόρησε την είδηση ότι ο νυν βασιλιάς της Αγγλίας είχε ζητήσει από την Καμίλα να τον παντρευτεί. Τώρα γράφει ότι, τους τελευταίους μήνες της ζωής της, η Ελισάβετ ήταν σχεδόν τυφλή αλλά είχε βρει παρηγοριά στη στενή σχέση (επισκέψεις και τηλεφωνήματα) με τον Γουίλιαμ. Οι δυσκολίες με τον Κάρολο παρέμεναν, όμως. Η Κέιτ Μίντλετον, αναφέρει ο Τζόμπσον, έπεισε τον σύζυγό της να έρθει πιο κοντά στο Παλάτι.

Το βιβλίο για την Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα της Ουαλίας

Η θέση του βιβλίου είναι ότι η Κέιτ προσέγγισε τον βασιλικό θεσμό σε πιο ώριμη ηλικία, σχεδόν στα 30 της, εν συγκρίσει με την Νταϊάνα που παντρεύτηκε τον Κάρολο όταν ήταν μόλις 20 ετών. Ετσι η Κέιτ άσκησε σώφρονα επιρροή στον άντρα της, τον οποίο ο βιογράφος περιγράφει ως άκαμπτο, βλοσυρό και πείσμονα, να επέλθει ύφεση στις σχέσεις με τον πατέρα του, τον Κάρολο, έπειτα από περιπέτειες ετών.

Ο Κάρολος εμφανίζεται ως απόμακρος πατέρας του μικρού Γουίλιαμ, ενώ η μητέρα του, η Νταϊάνα, ως άτομο που χρησιμοποίησε τον γιο της σαν «συναισθηματικό αποκούμπι της» στις κρίσεις του γάμου της και κατόπιν στον χωρισμό της.

«Ο Γουίλιαμ της ζήτησε να σταματήσει να μιλάει άσχημα για τον πατέρα του παρουσία του, γιατί ο ίδιος δεν ήθελε να πάρει το μέρος κανενός. Και περιστασιακά ένιωθε αμήχανα από ορισμένες συμπεριφορές της μητέρας του, οι οποίες έμοιαζαν εκτός ελέγχου». Η Κέιτ έφερε την ηρεμία και το αίσθημα ασφαλείας στη ζωή του συζύγου της.

Τώρα ο Γουίλιαμ προσέχει πολύ αναθρέφοντας τα δικά του παιδιά, για να μην κάνει τα λάθη του παππού τους – ο Γουίλιαμ υπέφερε επειδή ο πατέρας του τον παραμελούσε λόγω υποχρεώσεων. «Ο Γουίλιαμ θέλει τα τρία παιδιά, όταν μεγαλώσουν, να θυμούνται την παιδική ηλικία τους με απόλυτη αγάπη».

Η Κέιτ «προσπαθεί πάντα να εξετάζει τις απόψεις των άλλων, έτσι έχει χαράξει για τον εαυτό της τον ρόλο του ειρηνοποιού στις οικογενειακές υποθέσεις». Σύμφωνα με τη βιογραφία, αυτή έπεισε τον Γουίλιαμ να έχει εγκάρδια σχέση και με την Καμίλα, την οποία τόσο μίσησε η μητέρα του, η Νταϊάνα. Ο δε Κάρολος, πατέρας δύο αγοριών, «είδε στην Κέιτ την κόρη που δεν είχε ποτέ». Μάλλον είναι κελεπούρι για το Μπάκιγχαμ η Κέιτ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...