318
Η Κέιτ Μπλάνσετ και τα σχέδια για το νέο κτίσμα στην έπαυλή της | EPA/ CreativeProtagon

Κέιτ Μπλάνσετ: Θα χτίσει νέα γκαλερί χωρίς να ταράξει τις… νυχτερίδες!

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 07:00
Η Κέιτ Μπλάνσετ και τα σχέδια για το νέο κτίσμα στην έπαυλή της
|EPA/ CreativeProtagon

Κέιτ Μπλάνσετ: Θα χτίσει νέα γκαλερί χωρίς να ταράξει τις… νυχτερίδες!

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 07:00

Εκτός από δύο Οσκαρ, η Κέιτ Μπλάνσετ έχει στην κατοχή της και μία μεγάλη συλλογή από έργα τέχνης, την οποία σκοπεύει να στεγάσει στην γκαλερί που θα χτίσει στην έπαυλή της στην Αγγλία.

Με μία μικρή καθυστέρηση, λόγω εισβολής σπάνιων νυχτερίδων, η αυστραλή σταρ και ο σύζυγός της, Αντριου Απτον, έλαβαν την άδεια από το δημοτικό συμβούλιο του Ανατολικού Σάσεξ για το νέο κτίσμα στη γη τους, το οποίο θα περιλαμβάνει γραφείο, χώρο για διαλογισμό –με τον οποίο ασχολείται η Μπλάνσετ– και ένα στούντιο για πρόβες.

Η συλλογή της από έργα μοντέρνας τέχνης θεωρείται πολύ αξιόλογη από ειδικούς, όπως γράφουν οι Times. Η γκαλερί θα φιλοξενηθεί στη βίλα Χάιγουελ, μία έπαυλη της βικτωριανής εποχής, που θεωρείτο στοιχειωμένη πριν την αγοράσει, σε κακή κατάσταση, η ηθοποιός με τον σύζυγό της, το 2016.

Το ενδιαφέρον της για τις τέχνες, βέβαια, δεν είναι κάτι το καινούργιο. Αλλωστε, είναι απόφοιτη πανεπιστημιακής σχολής Καλών Τεχνών στην Αυστραλία και στην πατρίδα της φημίζεται για τις γνώσεις της στη σύγχρονη Τέχνη. Υπεύθυνοι οίκων δημοπρασιών την έχουν χαρακτηρίσει πολύ ενημερωμένη και με πολύ «καλό μάτι».

Από τους αγαπημένους της καλλιτέχνες είναι ο Γκουάν Γουέι, αυστραλο-κινέζος ζωγράφος, από τον οποίο έχει αγοράσει σημαντικά του έργα. Επίσης, έχει πίνακες των Πάουλα Ρέγκο, Χάουαρντ Χότζκιν, Ρόζαλι Γκασκόιν, Μπιλ Χάμοντ, Μπιλ Ρόμπινσον, Πόλι Μπόρλαντ, Ζανγκ Χουάν και Τιμ Μαγκουάιαρ.

Η Μπλάνσετ αντιμετώπισε πρόβλημα με την άδεια, όταν διαπιστώθηκε ότι οι νυχτερίδες οι οποίες είχαν καταλάβει το κοτέτσι που βρίσκεται στον χώρο ανήκουν σε σπάνιο προστατευόμενο είδος στην περιοχή.

Τα σχέδια για το νέο κτίσμα στην έπαυλη της Μπλάνσετ

Τελικά, όμως, έλαβε την άδεια, αφού οι εκπρόσωποι της οικογένειας διαβεβαίωσαν τις τοπικές αρχές ότι θα ληφθούν ειδικά μέτρα για να μην πειραχτεί η αποικία κατά την κατεδάφιση των παλιών κτισμάτων και την κατασκευή των νέων, «που θα σεβαστούν και θα εναρμονιστούν πλήρως με τη φύση και το περιβάλλον».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...