201
| INTIMEnews

ΚΕΔΕ: Συντριπτική ήττα Δούκα στη μονομαχία με Κυρίζογλου

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2024, 12:10
|INTIMEnews

ΚΕΔΕ: Συντριπτική ήττα Δούκα στη μονομαχία με Κυρίζογλου

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2024, 12:10

Σε ένα πρώτο σημαντικό –και συνάμα επιτυχές– crash test του εκλογικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, ο δήμαρχος  Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», πέτυχε συντριπτική νίκη έναντι του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα (ως ενιαίας υποψηφιότητας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), στις εκλογές της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, και για τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι ξανά επικεφαλής στο διοικητικό συμβούλιο των αιρετών.

Με ποσοστό 65,78% (348 ψήφους έναντι 155 της παράταξης Δούκα) ο «καραμανλικός» Λάζαρος Κυρίζογλου αναδείχθηκε μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης, εκλέγοντας 20 από τα 31 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ – σε ένα αποτέλεσμα χωρίς προηγούμενο στον συγκεκριμένο «στίβο» της Αυτοδιοίκησης.

Η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Τώρα» του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα συγκέντρωσε 29,3% και εννέα έδρες, με κομματικές πηγές της ΝΔ να μην αφήνουν ασχολίαστη την απόσταση μεταξύ των δηλώσεων Δούκα (περί ανατροπής) και του τελικού αποτελέσματος όπου ο δήμαρχος Αθηναίων δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε τις μισές από τις ψήφους που πήρε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

«Σήμερα νίκησε η Αυτοδιοίκηση. Συνεχίζουμε ενωμένοι για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά… Για να κάνουμε πράξη τη μεγάλη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στους πολίτες», δήλωσε ο Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...