713
Ο Αδωνις Γεωργιάδης σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την ομιλία του στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καβγάς στη Βουλή για την ακρίβεια: «Θα σας έλεγα καμιά βαριά κουβέντα, αλλά…» είπε ο Γεωργιάδης

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 17:33
Ο Αδωνις Γεωργιάδης σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την ομιλία του στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καβγάς στη Βουλή για την ακρίβεια: «Θα σας έλεγα καμιά βαριά κουβέντα, αλλά…» είπε ο Γεωργιάδης

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 17:33

«Ανεμο οργής και αποδοκιμασίας» κατά της κυβέρνησης ανακάλυψε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια μιας πολύ τεταμένης συζήτησης στην Ολομέλεια, ύστερα από επίκαιρη επερώτηση 56 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια.

Το πώς βέβαια προκύπτει αυτός ο «άνεμος οργής και αποδοκιμασίας» ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δίνουν στη ΝΔ ένα διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα θέμα προς διερεύνηση. Αλλά ο κ. Τσίπρας  υποστήριξε ότι «η οργή» έρχεται ως αποτέλεσμα του ότι «η ζωή των πολιτών γίνεται ολοένα δυσκολότερη» και η «αποδοκιμασία» γιατί «εκλεγήκατε με την υπόσχεση να την κάνετε καλύτερη» μετά τα μνημόνια. «Αλλά εσείς, χωρίς να έχετε ασφυκτικές πιέσεις, χωρίς τρόικα και μνημόνια, έχετε καταφέρει να βυθίσετε τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην ανασφάλεια», πρόσθεσε. «Ανασφάλεια για τη ζωή, για τη δουλειά, για τη περίθαλψη, για την εκπαίδευση, αλλά και για τη καθημερινότητα», υπογράμμισε.

Νωρίτερα η Εφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει ότι «η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την ακρίβεια, υποβαθμίζει διαρκώς το ζήτημα ή το αγνοεί επιδεικτικά, καμία παρέμβαση στην αγορά για να τηρηθούν οι κανόνες του ανταγωνισμού, πλήρης αδιαφορία», είχε πει, παραθέτοντας και κάποια στοιχεία:

«- Ήδη το 23,6% των επιχειρήσεων αύξησε τις τιμές αγαθών/υπηρεσιών το προηγούμενο διάστημα και το 22,2% θα τις αυξήσει το επόμενο διάστημα.
– Ήδη το 2020 αυξήθηκε το ποσοστό πολιτών και εργαζομένων που διαβιούν σε συνθήκες σοβαρής υλικής στέρησης, ενώ μειωνόταν διαρκώς από το 2017 και μετά.
– Ήδη το κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών, για να καλύψουν διατροφή και μετακινήσεις, υπερβαίνει το ύψος του κατώτατου μισθού -χωρίς να υπολογίζονται οι τόκοι από ενυπόθηκα δάνεια ή το ενοίκιο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε από την πλευρά του ότι όσοι υπουργοί μίλησαν πριν από αυτόν για το θέμα το έκαναν μόνο για να επιτεθούν στο κόμμα του. «Πρέπει να βρίσκονται σε απόγνωση και πανικό, μην έχοντας να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις στο λαό», είπε για να συμπληρώσει: «Οι περισσότεροι ανέβηκαν για να εκτοξεύσουν επιθέσεις και ύβρεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή για την ακρίβεια (INTIMENEWS)

«Δεν έχουν κανένα σχέδιο για να τιθασεύσουν το κύμα ακρίβειας», προσέθεσε, ο κ. Τσίπρας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης δεν χαρίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού εξήγησε ότι οι αυξήσεις των τιμών είναι φαινόμενο παροδικό και αναμένεται να υποχωρήσει από τα Χριστούγεννα και μετά, και αφού είπε ότι «γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν έχουν παρατηρηθεί», περιέγραψε την πορεία της ελληνικής οικονομίας σε σύγκριση με τα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Ολοι ανέμεναν ότι το 2020 η Ελλάδα θα ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ. Τελικώς, κλείσαμε στην τέταρτη θέση από το τέλος, μαζί με τη Γαλλία, σε πολύ μεγάλη απόσταση από την τελευταία Ισπανία. Το 2021 αυτό που επιτυγχάνει η ελληνική οικονομία, ούτε αναμενόμενο ούτε δεδομένο ήταν. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών, είναι αποτέλεσμα συλλογικό του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Γεωργιάδης, για να υπογραμμίσει:

«Σήμερα έχουμε την 6η καλύτερη θέση στην Ευρώπη. Το 2015 η Ελλάδα ήταν στην τελευταία θέση στην Ανάπτυξη στην Ευρώπη. Το 2016 η Ελλάδα ήταν στην τελευταία θέση στην Ανάπτυξη στην Ευρώπη. Το 2017 η Ελλάδα ήταν στην τελευταία θέση στην Ανάπτυξη στην Ευρώπη. Το 2018 η Ελλάδα ήταν 4η από το τέλος. Το 2019 ήταν 5η από το τέλος, μισό από εσάς και μισό από εμάς. Σήμερα είμαστε στην 6η θέση. Κυβερνήσατε τέσσερα χρόνια. Ήσασταν πάντα τελευταίοι και τώρα που είμαστε στην 6η θέση, μας λέει η κυρία Αχτσιόγλου ότι ήταν αναμενόμενο. Θα σας έλεγα καμιά βαριά κουβέντα αλλά είμαι στη Βουλή των Ελλήνων και δεν μου επιτρέπεται».

Αλλά και στις επικρίσεις που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ, απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε, αναφερόμενος προσωπικά στον Σωκράτη Φάμελλο, τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της αξιωματικής αντιπολίτης που νωρίτερα είχε πει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μας έχει καταθέσει κανένα άλλο μέτρο για την ακρίβεια του ρεύματος πέρα από την εκχώρηση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».

«Ο Σωκράτης Φάμελλος, το παίζει σήμερα καμπόσος, αν και με τη δική του υπογραφή θα πουλιόταν το 17% της ΔΕΗ για να καλυφθεί το χρέος στους δανειστές», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, για να συνεχίσει: «Ησουν μέλος του ΚΥΣΟΙΠ. Να ξέρουν οι ψηφοφόροι σου ότι και εσύ είχες υπογράψει να πωληθεί το 17% της ΔΕΗ για να πάει στο δημόσιο χρέος. Αφήστε λοιπόν τώρα τα κροκοδείλια δάκρυα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...