363
| IntimeNews

Καβγάς Μαρκόπουλου – Κωνσταντοπούλου: «Κάνετε σαν κακομαθημένο παιδί»

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2023, 15:44
|IntimeNews

Καβγάς Μαρκόπουλου – Κωνσταντοπούλου: «Κάνετε σαν κακομαθημένο παιδί»

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2023, 15:44

Με ένταση, αντεγκλήσεις και πολεμικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το δυστύχημα των Τεμπών.

Ο λόγος ήταν το αίτημα της πλειοψηφίας να εξαιρεθεί από τη διαδικασία η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου λόγω της ιδιότητάς της ως συνηγόρου οικογενειών θυμάτων.

Οπως αναμενόταν, στην κυρία Κωνσταντοπούλου δεν άρεσε καθόλου η προοπτική της εξαίρεσής της και εξαπέλυσε μύδρους κατά του προεδρείου –πρόεδρος έχει οριστεί ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής Β’ Πειραιώς της ΝΔ–, αλλά και άλλων μελών της Εξεταστικής, καταγγέλλοντας προσπάθεια αποκλεισμού για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Τα κόμματα μέσα σε ένταση τοποθετήθηκαν, με τη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν την εξαίρεση, βασιζόμενοι στη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής που μιλάει για ασυμβίβαστο, και όλους τους υπόλοιπους να ζητούν την παραμονή τους.

Τελικά, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε η εξαίρεση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ ετέθη ζήτημα και για τον εισηγητή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη, καθώς -σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής- έχει μηνυθεί για τα Τέμπη.

Το κλίμα ήταν εκρηκτικό με την κυρία Κωνσταντοπούλου να παίρνει τον λόγο και να λέει πως καμία ανακριτική αρχή δεν γίνεται να λειτουργεί με αντικαταστάσεις ad hoc.

«Οφείλετε, πρόεδρε, να κατέβετε από την έδρα, καθώς έχετε χαρακτηρίσει “ατύχημα” και “καταστροφή”, αρνούμενος να το χαρακτηρίσετε “έγκλημα”», είπε για τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μαρκόπουλο και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Δείχνετε αδυναμία όταν επιλέγετε να μη μου δίνετε τον λόγο, να έχετε κλειστό το μικρόφωνό μου. Και να μου απευθύνεστε ονειδισμούς χυδαίους και ακραίους στη λογική του μπούλιγνκ που κάνετε».

Στις αναφορές της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε ο κ. Μαρκόπουλος, που φώναξε: «Γιατί ψεύδεστε; Για να δημιουργήσετε εντυπώσεις πάνω στα πτώματα 57 αθώων ανθρώπων; Ψεύδεστε, δεν έκλεισα μικρόφωνα, και τα άλλα για τα δημοσιεύματα θα τα πούμε σε άλλες αίθουσες».

Ο διάλογος συνεχίστηκε σε πολύ υψηλούς τόνους με τον βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο της Επιτροπής να λέει:

«Μου ασκείτε μπούλινγκ, κυρία Κωνσταντοπούλου. Με καταγγείλατε για σεξισμό, μην τα κάνετε αυτά, τώρα είστε ευαίσθητη σε αυτά τα ζητήματα. Είναι πάγια τακτική σας να διαστρεβλώνετε λεγόμενά μας, εγώ ποτέ, επανέλθετε στη σοβαρότητα. Δεν είστε σοβαρή, σταματήσετε τον παλιμπαιδισμό σας σαν το κακομαθημένο παιδί να κάνετε αυτό νομίζετε. Γιατί ευτελίζετε την Εξεταστική; Τι είναι αυτό που κάνετε τώρα; Γελοιοποιείστε. Γιατί γινόσαστε γελοία»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...