285
| INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καθησυχαστικός ο Πλεύρης με την αύξηση στα κρούσματα – Δεν απειλούν το σύστημα υγείας

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2022, 12:51
|INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καθησυχαστικός ο Πλεύρης με την αύξηση στα κρούσματα – Δεν απειλούν το σύστημα υγείας

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2022, 12:51

Τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Ελλάδα ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων, δεν ασκείται πίεση στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα. «Ο πρώτος είναι ότι αρχίζει να επικρατεί σιγά-σιγά η υπομετάλλαξη της Ομικρον, που είναι πιο μεταδοτική, και ο δεύτερος ότι πλέον κατά βάση, σχεδόν το σύνολο των μέτρων που συνδέονται με τη διασκέδαση έχουν αρθεί».

Επίσης, εκτίμησε ότι αυτή η άνοδος φαίνεται ότι έχει αρχίσει να φτάνει στην κορύφωσή της. «Θέλω να είμαι προσεκτικός. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά σίγουρα έχει χαρακτηριστικά ως προς τη νόσηση που να μας κάνουν πιο αισιόδοξους», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Τι είπε για τους 16.000 θανάτους εκτός ΜΕΘ

Η εικόνα ότι 16.000 ασθενείς χρειάζονταν ΜΕΘ και δεν είχαν πρόσβαση είναι ψευδής, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας. Παρόλο που αυτή τη στιγμή έχουμε 300 κενές κλίνες ΜΕΘ-Covid, χθες τα δύο τρίτα των ασθενών που απεβίωσαν ήταν εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, επειδή με βάση ιατρικά κριτήρια δεν υπήρχε σύσταση ούτε για διασωλήνωση ούτε για εισαγωγή τους σε ΜΕΘ.

«Δεν πεθαίνουν όλοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οχι γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση, αλλά γιατί δεν πληρούν όλοι οι ασθενείς τις προϋποθέσεις, είτε να διασωληνωθούν είτε να μπουν σε ΜΕΘ», είπε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, περίπου 9.500 άνθρωποι κατέληξαν σε κλίνες ΜΕΘ και περίπου 16.000 εκτός κλινών ΜΕΘ. Από αυτούς, οι 125 πέθαναν εκτός νοσοκομείου, ενώ πρόσβαση στο νοσοκομείο είχαν όλοι. «Εξετάζουμε γιατί αυτοί οι 125 δεν ήρθαν στο νοσοκομείο και καταλήγουμε ότι το έκαναν από δική τους επιλογή», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...