362
Η Ανγκελα Μέρκελ και η Μέτε Φρέντερικσεν κάθονται στην τελετή υποδοχής | REUTERS

Καθιστή για πρώτη φορά εμφανίστηκε η Μέρκελ σε επίσημη τελετή υποδοχής

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2019, 13:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/07/2019 17:59
Η Ανγκελα Μέρκελ και η Μέτε Φρέντερικσεν κάθονται στην τελετή υποδοχής
|REUTERS

Καθιστή για πρώτη φορά εμφανίστηκε η Μέρκελ σε επίσημη τελετή υποδοχής

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2019, 13:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/07/2019 17:59

Αλλαξε, για πρώτη φορά, το τελετουργικό υποδοχής ηγετών ξένων κρατών στη γερμανική καγκελαρία, μετά και το τρίτο επεισόδιο τρόμου της Ανγκελα Μέρκελ, που σημειώθηκε την Τετάρτη.

Την Πέμπτη, επιστρατεύθηκαν καρέκλες στο κόκκινο χαλί, στην τελετή υποδοχής της δανής πρωθυπουργού Μέτε Φρέντερικσεν, από την Μέρκελ. Αφού την υποδέχθηκε κατά το πρωτόκολλο και επιθεώρησαν το τιμητικό άγημα, οι δύο γυναίκες στη συνέχεια, κάθησαν στη υπόλοιπη διάρκεια της τελετής.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη, κατά την επίσημη υποδοχή του πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Αντι Ρίνε, στο Βερολίνο, η καγκελάριος εμφανίστηκε και πάλι να τρέμει κατά την διάρκεια ανάκρουσης των εθνικών ύμνων των δύο χωρών.

Οπως είναι φυσικό, οι καρέκλες τράβηξαν το ενδιαφέρον των φωτορεπόρτερ

Η Μέρκελ εθεάθη να τρέμει έντονα, πρώτα, στις 18 Ιουνίου, κατά την υποδοχή του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο, αλλά τότε αυτό είχε αποδοθεί στη ζέστη και την αφυδάτωση.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε στις 27 Ιουνίου, σε πρωινή συνάντηση που είχε με τον γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Οι καρέκλες μπροστά στο τιμητικό άγημα
Η Ανγκελα Μέρκελ υποδέχεται την Μέτε Φρέντερικσεν
Μέρκελ: «Εχω επίγνωση της ευθύνης μου και προσέχω την υγεία μου»

«Ο κόσμος μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι έχω επίγνωση της ευθύνης μου αλλά και ότι προσέχω την υγεία μου», δήλωσε η Μέρκελ, στη συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε νέες ερωτήσεις για την υγεία της.

«Ο κόσμος μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι γνωρίζω την ευθύνη του αξιώματός μου και για αυτό ενεργώ αναλόγως και σε ό,τι αφορά την υγεία μου. Και μπορείτε να θεωρείτε δεδομένο ότι και εγώ ως άνθρωπος έχω το μεγαλύτερο προσωπικό ενδιαφέρον να είμαι υγιής και να προσέχω την υγεία μου», δήλωσε.

Η καγκελάριος ερωτήθηκε και για τα 65α γενέθλιά της την επόμενη εβδομάδα, για να απαντήσει χαρακτηριστικά: «Εχω συναίσθηση -και ιδιαίτερα στα 65α γενέθλια- ότι ο άνθρωπος μεγαλώνει. Τα 65 βέβαια δεν είναι τόσο ορόσημο όσο τα 60 ή τα 70, αλλά ακριβώς στη μέση και αυτό σημαίνει απλώς ότι δεν γίνεσαι νεότερος. Αλλά μπορεί πιο έμπειρος. Ολα έχουν και την καλή τους πλευρά», είπε γελώντας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...