440
| SOOC

Κάθε εβδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ – Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων πριν τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 10:36
|SOOC

Κάθε εβδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ – Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων πριν τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 10:36

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων Covid-19, που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στην ηλικιακή ομάδα των 12-17 ετών, εντείνει την ανησυχία εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους, με τους ειδικούς να επαναλαμβάνουν την έκκληση για εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών.

«Να κάνουν το εμβόλιο ανεπιφύλακτα τα παιδιά άνω των 12 ετών», τόνισε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε δηλώσεις του στο Μega. «Eχουμε χάσει τρία Ελληνόπουλα από κορονοϊό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό μετά τον θάνατο από τη νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Οπως επισήμανε κατά τη χθεσινή ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μαρία Θεοδωρίδου, από την καταγραφή των κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ραγδαία αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων στις επίμαχες ηλικιακές ομάδες μαθητών. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα στις πρώτες έξι ημέρες του Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί 2.158 κρούσματα που αφορούν παιδιά έως 17 ετών, με τα κρούσματα σε ανηλίκους να αποτελούν πλέον το 12,2% του συνόλου.

«Ο καλύτερος τρόπος να προστατέψουμε τα παιδιά μας στο σχολείο είναι να εμβολιαστούμε εμείς», τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, κάτι που, όπως είπε, έχει αποδειχθεί και από εργασίες σε χώρες όπου έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Οσο για τον φόβο των γονέων απέναντι σε τυχόν μακροπρόθεσμες παρενέργειες που μπορεί να έχει ο εμβολιασμός στα παιδιά τους, ο καθηγητής ήταν σαφής:

«Δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο που να φέρει μακροχρόνιες επιπλοκές. Κυκλοφορούσε μια φήμη, ένα ψέμα, ότι κάποια εμβόλια συνδέονται με αυτισμό κάποια χρόνια μετά. Ο γιατρός αυτός έχασε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, η δημοσίευση κατέβηκε, αλλά το κακό είχε γίνει».

«Οι βραχυπρόθεσμες παρενέργειες είναι σπάνια περιστατικά μυοκαρδίτιδας που είναι αυτοϊώμενα. Είναι όμως πολύ πιθανότερο να έχουν τέτοια προβλήματα τα παιδιά που θα νοσήσουν από κορονοϊό, από ό,τι με το εμβόλιο. Και αυτή η παρενέργεια –διευκρίνισε– είναι 10-12 περιστατικά στο εκατομμύριο. Η νόσηση από κορονοϊό αυξάνει πολύ τον κίνδυνο να κάνει μυοκαρδίτιδα, συστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο, να έχει για καιρό συμπτώματα, να έχει αδυναμία συγκέντρωσης. Ο ιός πάει στο νευρικό μας σύστημα, υπάρχουν αρκέτα παιδιά που έχουν μήνες μετά αδυναμία στη συγκέντρωση και τη μαθησιακή διαδικασία», θέλησε να επισημάνει ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Ο εμβολιασμός», εξήγησε ο καθηγητής, «δεν είναι κάποιο φάρμακο που παίρνω κάθε μέρα και μπορεί μετά από κάποια χρόνια να αθροίσει κάποια τοξική δράση, το κάνω μια ή δύο φορές. Είναι παροδική έκθεση. Αν ένα παιδί νοσήσει, θα έχει εκτεθεί στην ίδια πρωτεΐνη ακίδα. Δεν φοβάται κανένας γονιός αυτή την περίπτωση;».

«Το εμβόλιο mRNA πρέπει να το καταψύχουμε στους -80, δεν έχει κάνενα τρόπο να φτιάξει DNA και φτιάχνει μόνο αυτή την πρωτεϊνη. Αν υπήρχε facebook όταν ανακαλύφθηκε η πενικιλίνη, θα είχε αχρηστευτεί», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του με την οποία έκλεισε τις δηλώσεις στο Μega Channel ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...