348
Ο δήμαρχος Αθηναίων στο αμαξοστάσιο της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου στο Παρίσι |

Καθαρίζοντας το Παρίσι: Ο Μπακογιάννης παίρνει μαθήματα αποκομιδής των σκουπιδιών

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2019, 12:52
Ο δήμαρχος Αθηναίων στο αμαξοστάσιο της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου στο Παρίσι
|

Καθαρίζοντας το Παρίσι: Ο Μπακογιάννης παίρνει μαθήματα αποκομιδής των σκουπιδιών

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2019, 12:52

Την οργάνωση και τις μεθόδους της καθημερινής αποκομιδής των απορριμμάτων στο Παρίσι παρακολούθησε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με επίσκεψη-εξπρές που πραγματοποίησε στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του, στις 4:30 τα ξημερώματα της Τρίτης , ο κ. Μπακογιάννης βρισκόταν στο αμαξοστάσιο της υπηρεσίας καθαριότητας ενός από τα κεντρικά διαμερίσματα του Παρισιού, που αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις με την Αθήνα (μεγάλο αριθμό επισκεπτών, πολλά ιστορικά μνημεία και κτίρια κλπ).

Η γαλλική πρωτεύουσα διαθέτει ένα από τα καλύτερα οργανωμένα και εξοπλισμένα συστήματα καθαριότητας στην Ευρώπη και αποτελεί παράδειγμα για τις υπόλοιπες πόλεις.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συνομιλεί με εργαζόμενο στην καθαριότητα στο Παρίσι

Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας ήταν εκεί από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, μαζί με τους ανθρώπους που φροντίζουν για την καθαριότητα της πόλης, και παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων, πώς πλένονται και καθαρίζονται οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, αλλά και οι κάδοι. Επίσης, είδε από κοντά τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό με τον οποίο επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη.

Κατά την επίσκεψή του, τον συνόδευαν στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας της γαλλικής πρωτεύουσας, οι οποίοι τον ενημέρωναν με κάθε λεπτομέρεια.

Με εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας του Παρισιού

Ο κ. Μπακογιάννης έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα των δρόμων και των πεζοδρομίων που εξασφαλίζεται όχι μόνο με απλές σκούπες, όπως στην Αθήνα, αλλά και με υπερσύγχρονα μηχανήματα, στο πώς αντιμετωπίζεται το παράνομο γκράφιτι και η αφισοκόλληση, στη λειτουργία των κέντρων διαλογής απορριμμάτων που συμβάλλουν καθοριστικά στην πετυχημένη λειτουργία της ανακύκλωσης κ.α.

Επίσης, συναντήθηκε και με την ομάδα των «κομάντο» της καθαριότητας της πόλης που αντιμετωπίζουν πιο δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες δημιουργούνται έπειτα από συλλαλητήρια, μεγάλες συγκεντρώσεις, αθλητικούς αγώνες, επεισόδια κλπ.

Η επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων στο Παρίσι ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλα αυτά τα θέματα.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας των δυο δήμων θα βρίσκονται σε επικοινωνία το επόμενο διάστημα με στόχο να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθεια της νέας δημοτικής Αρχής για μια Αθήνα καθαρή και φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...