256
Η Μπριζίτ και η «Μπεμπέ» σε πόζες που τις χωρίζει μισός αιώνας και βάλε | EPA

Κατέβαλαν την Μπαρντό η ζέστη και η θλίψη για την Μπίρκιν

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2023, 17:10
Η Μπριζίτ και η «Μπεμπέ» σε πόζες που τις χωρίζει μισός αιώνας και βάλε
|EPA

Κατέβαλαν την Μπαρντό η ζέστη και η θλίψη για την Μπίρκιν

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2023, 17:10

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου, όταν όλη η Κυανή Ακτή έλιωνε από τη ζέστη και την υγρασία, το ασθενοφόρο έσπευσε επειγόντως στην οικία της 88χρονης γαλλίδας ντίβας Μπριζίτ Μπαρντό, στο Σεν Τροπέ. Από το πλήρωμά του της παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες.

Ο σύζυγός της, Μπερνάρ ντ’Ορμάλ μίλησε στα media για «ελαφρά δυσφορία», «κομμάρα» και «δυσκολία στην αναπνοή». Η Μπαρντό, πάντως, δεν έχασε τις αισθήσεις της.

Οι υγειονομικοί τής χορήγησαν οξυγόνο για να τη βοηθήσουν να αναπνεύσει, παρέμειναν λίγη ώρα για να ελέγξουν την κατάσταση και κατόπιν αποχώρησαν, βέβαιοι ότι η διακομιδή σε νοσοκομείο ήταν περιττή.

Ο σύζυγος υπήρξε αφοπλιστικός στη δική του διάγνωση: «Οπως οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, η Μπριζίτ δεν αντέχει πια τη ζέστη».

Tο άγαλμα της «Μπεμπέ», έργο του ιταλού καλλιτέχνη Μίλο Μανάρα, στολίζει την κεντρική πλατεία του Σεν Τροπέ, όπου ζει η Μπαρντό (EPA/SEBASTIEN NOGIER)

Εδώ και πολλά χρόνια η Μπαρντό όχι μόνο δεν είναι η «Μπεμπέ» της ένδοξης νιότης της, αλλά έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή και ζει σε ιδιότυπη απομόνωση με τον σύζυγό της και τα ζώα τους.

Παρεμβαίνει μόνο μέσω των σόσιαλ μίντια του ιδρύματός της, και αυτό το κάνει μόνο και μόνο για να υποστηρίξει τα δικαιώματα των ζώων.

Πάντως, προσφάτως έγραψε και ένα σχόλιο για την εκδημία της Τζέιν Μπίρκιν: «Αμα είσαι τόσο όμορφη, τόσο φρέσκια, τόσο αυθόρμητη, άμα έχεις τη φωνή ενός παιδιού, δεν έχεις δικαίωμα να πεθάνεις». Οι δυο τους ήταν φίλες μια ζωή. Εκτός των άλλων έζησαν με τον ίδιο άντρα, τον Σερζ Γκενσμπούργκ, πρώτα η Μπαρντό και μετά η Μπίρκιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...