233
Ο Ολιβερ το 2017 σε παρουσίαση ενός από τους πολλούς οδηγούς μαγειρικής | EPA/LEX VAN LIESHOUT

Κατέρρευσε η εταιρεία του Τζέιμι Ολιβερ

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 14:17
Ο Ολιβερ το 2017 σε παρουσίαση ενός από τους πολλούς οδηγούς μαγειρικής
|EPA/LEX VAN LIESHOUT

Κατέρρευσε η εταιρεία του Τζέιμι Ολιβερ

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 14:17

Σε καθεστώς εκκαθάρισης μπαίνει η εταιρεία του πολύ γνωστού και στην Ελλάδα βρετανού τηλεοπτικού σεφ Τζέιμι Ολιβερ, έπειτα από μεγάλη περίοδο οικονομικών δυσκολιών και αδυναμίας εξεύρεσης αγοραστή.

Η εταιρεία κατέχει 23 ιταλικά εστιατόρια, όπως και τα εστιατόρια «Fifteen» και «Barbecoa», στα οποία εργάζονται περίπου 1.300 άνθρωποι.

Εκκαθαριστής ανέλαβε η εταιρεία KPMG, αναφέρει ο Guardian.

Ο 43χρονος Ολιβερ αναζητούσε αγοραστές για την εταιρεία του εν μέσω οξυμένου ανταγωνισμού στον κλάδο που οδήγησε και άλλες αλυσίδες, όπως η Carluccio’s, τα Byron Burger και την Gourmet Burger Kitchen, να κλείσουν κάποια από τα καταστήματά τους.

«Θλίβομαι βαθιά για το αποτέλεσμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό που έβαλε την ψυχή του για πάνω από μια δεκαετία», δήλωσε (μάλλον τυπικά) ο Ολιβερ.

Η εταιρεία του είχε βρεθεί στα όρια της κατάρρευσης και πριν από δύο χρόνια, αλλά είχε καταφέρει να διασωθεί την τελευταία στιγμή, με «ένεση» ρευστού 13 εκατ. στερλινών από τον ίδιο τον Ολιβερ. Πέρυσι πάντως είχε κλείσει 12 από τα εστιατόρια της αλυσίδας και είχε απολύσει 600 εργαζόμενους, ενώ οι ζημιές έφτασαν τις 20 εκατ. στερλίνες.

Ο Ολιβερ έγινε γνωστός από τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το απλό και φιλικό στιλ του, όπως τα εύκολα και υγιεινά φαγητά για όλους  που πρότεινε τον έκαναν πολύ γρήγορα διάσημο μέσα και έξω από τη Βρετανία. Στην πορεία επεκτάθηκε σε πολλούς τομείς (εστιατόρια, καταστήματα, περιοδικά και ιστοσελίδες), αλλά σταδιακά αναγκάστηκε να κλείσει ζημιογόνα καταστήματα και ιστοσελίδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...