524
| REUTERS

Kατέληξαν άλλοι δύο 30ρηδες από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 17:22
|REUTERS

Kατέληξαν άλλοι δύο 30ρηδες από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 17:22

Τρεις νέοι άνθρωποι νεκροί από κορονοϊό μέσα σε μία εβδομάδα, επτά συνολικά μέσα στον Οκτώβριο –όλοι ανεμβολίαστοι–, δύο κάτω των 35 ετών μόλις το τελευταίο 24ωρο! Τα στοιχεία εφιαλτικά, με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, να απευθύνει μία ακόμη έκκληση προς όλους όσοι επιμένουν να αποφεύγουν τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19:

«Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε!»

Oπως έκανε γνωστό η κυρία Γκάγκα, το Σάββατο 16/10 έχασε τη ζωή του ένας 28χρονος άνδρας στην Κομοτήνη, ο τρίτος ανεμβολίαστος της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας που δεν τα κατάφερε την τελευταία εβδομάδα.

«Πριν από λίγο χάσαμε 28χρονο από κορονοϊό στην Κομοτηνή. Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα. Ηταν όλοι ανεμβολίαστοι», έγραψε σε ανάρτησή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Ο 28χρονος –ο νεαρότερος ασθενής Covid-19 που καταλήγει στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής από την αρχή της πανδημίας– μεταφέρθηκε σε μη αναστρέψιμη κατάσταση στο νοσοκομείο το μεσημέρι του Σαββάτου και κατέληξε στα χέρια των γιατρών στα Επείγοντα.

«Ηταν σε πολύ βαριά κατάσταση. Πάρα πολύ βαριά. Με πάρα πολύ χαμηλό κορεσμό, 35%. Κάλεσαν αναισθησιολόγο, έκαναν προσπάθειες ανάνηψης, διασωληνηνώθηκε. Συνέχισαν για 90 λεπτά να κάνουν ανάνηψη, αλλά δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Ήταν πάρα πολύ βαριά και ήταν πολλές μέρες στο σπίτι», τόνισε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, Γιώργος Πατλάκας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, o 28χρονος, με καταγωγή από την Αθήνα, είχε προμηθευτεί μέχρι και οξυγόνο στο σπίτι όπου διέμενε με την αρραβωνιαστικιά του, για να αποφύγει  τη νοσηλεία στο νοσοκομείο!

«Αν απευθυνόταν εγκαίρως στους γιατρούς, πιθανώς να ζούσε τώρα. Δεν το έκανε το εμβόλιο και πιθανόν να νοσούσε όλη η οικογένεια. Δεν ξέρω πόσες μέρες ήταν σε αυτή την κατάσταση στο σπίτι. Είχε εξαντληθεί γενικώς και να σκεφτείτε διάφορες εξετάσεις, όπως ακτινογραφίες και λοιπά, δεν πρόλαβαν να γίνουν», είπε ο κ. Πατλάκας για να προσθέσει:

«Ενώ έχουν πολύ χαμηλό οξυγόνο, δεν έχουν την ανάλογη δύσπνοια. Δεν το αντιλαμβάνονται εύκολα αυτό το πράγμα. Ετσι ξεγελιούνται και από μόνοι τους. Δεν θέλουν να έρθουν στο νοσοκομείο».

Δύο νεκροί στα Τρίκαλα

Τη Δευτέρα η είδηση συγκλόνισε την τοπική κοινότητα των Τρικάλων. Μία 34χρονη γυναίκα κατέληξε από κορονοϊό. Συγγενής της τη μετέφερε το πρωί στο νοσοκομείο, σε βαριά κατάσταση, με συμπτώματα Covid-19. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε λίγα λεπτά αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, η 34χρονη ήταν και αυτή ανεμβολίαστη.

Δύο ημέρα νωρίτερα, έγινε η κηδεία ενός ακόμη νέου ανθρώπου, του 29χρονου Παύλου, που έχασε και αυτός τη μάχη με τον κορονοϊό.

Ανεμβολίαστος και εκείνος, πάλεψε δύο εβδομάδες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και παρότι δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, τελικά υπέκυψε.

«Δεν το περίμενε κανένας αυτό. Ήταν πολύ λυπηρό. Έχουμε σοκαριστεί όλοι», δήλωσε ο δάσκαλος του 29χρονου. «Ξέρω ότι νόσησε στο σπίτι αρκετές μέρες. Τον πήγαν στο νοσοκομείο αργά και εκεί χάθηκε όλο το παιχνίδι. Ηταν 10 μέρες δηλαδή στο σπίτι, αυτό ακούγεται εδώ, και δεν τον πήγαιναν νοσοκομείο. Και όταν τον πήγαν, ήταν αργά».

Θρήνος και στα Καλάβρυτα, για τον χαμό 32χρονου ανεμβολίαστου πυροσβέστη, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος εδώ και περίπου δύο μήνες έδινε μάχη με τον κορονοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου.

Τελικά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Δευτέρας.

«Ηταν δύο μήνες στο νοσοκομείο. Την τελευταία εβδομάδα ήταν στη ΜΕΘ, τις τελευταίες 10 ημέρες. Χωρίς υποκείμενα και δεν ήταν εμβολιασμένος», δήλωσε η διευθύντρια της ΜΕΘ ΠΓΝ Πατρών, Φωτεινή Φλίγκου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...