187
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα | REUTERS/Enrique Calvo/File Photo

Καταζητούμενοι μετανάστες έπειτα από έκτακτη προσγείωση στη Μαγιόρκα

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2021, 13:13
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα
|REUTERS/Enrique Calvo/File Photo

Καταζητούμενοι μετανάστες έπειτα από έκτακτη προσγείωση στη Μαγιόρκα

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2021, 13:13

Ενα έκτακτο ιατρικό περιστατικό που επιβάλλει την προσγείωση είναι κάτι που συμβαίνει και μπορεί να καθηλώσει τους επιβάτες για ώρα μέσα σε αεροσκάφος. Τι συνέβη όμως στη Μαγιόρκα και κάποιοι επιβάτες ακόμη αναζητούνται;

Η πτήση της Air Arabia Maroc από την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου στην Κωνσταντινούπολη, με 150 επιβάτες, προσγειώθηκε στη Μαγιόρκα αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο πιλότος ανέφερε επείγον ιατρικό πρόβλημα, γράφουν οι Times.

Στον διάδρομο έφτασαν αμέσως ασθενοφόρα για το πρόβλημα –ένας Μαροκινός 32 ετών είχε πέσει σε διαβητικό κώμα– το οποίο αποδείχτηκε ψεύτικο.

Ταυτόχρονα, όμως, τουλάχιστον 21 άτομα βγήκαν στον διάδρομο προσγείωσης και σκορπίστηκαν. Αργότερα συνελήφθησαν εννέα από αυτούς, αλλά οι υπόλοιποι καταζητούνται.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε με έναν συνοδό σε νοσοκομείο, αφού όμως τον εξέτασαν οι γιατροί και τον βρήκαν υγιή, αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου. Ο συνοδός τού δήθεν ασθενούς μέσα στη σύγχυση εξαφανίστηκε.

Εν τω μεταξύ, το αεροδρόμιο έμεινε κλειστό για τέσσερις ώρες και επηρεάστηκαν πάνω από 50 πτήσεις. Η πτήση της Air Arabia Maroc επέστρεψε στην Καζαμπλάνκα.

Η ισπανική αστυνομία, όπως σημειώνει το BBC, ερευνά αν η φυγή των επιβατών ήταν αυθόρμητη ή σχέδιο να μπουν παράνομα στη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...