187
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας | INTIMEnews

Κατατέθηκαν στη Βουλή οι συμφωνίες για την ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2020, 13:05
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας
|INTIMEnews

Κατατέθηκαν στη Βουλή οι συμφωνίες για την ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2020, 13:05

Στη Βουλή κατατέθηκαν προς κύρωση, όπως είχε προαναγγελθεί, οι συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ που υπέγραψε πρόσφατα η χώρα μας με την Ιταλία και Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι συμφωνίες θα έρθουν προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, ώστε να κυρωθούν από την Ολομέλεια την Τετάρτη 26 Αυγούστου.

«Δεν παίζουμε το παιχνίδι της στρατιωτικοποίησης που επιδιώκει η Τουρκία, αλλά απαντάμε με ψυχραιμία, επιχειρησιακή ετοιμότητα και εθνική αυτοπεποίθηση στις προκλήσεις. Ενεργοποιούμε τη διπλωματία μας, ενημερώνουμε φίλες χώρες, κινητοποιούμε συμμάχους και εταίρους.  Η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές καλής γειτονίας», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας για να προσθέσει:

«Και με αυτή την πολιτική αρχών διαπραγματευτήκαμε και υπογράψαμε τις συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο – συμφωνίες απολύτως συμβατές με το Δίκαιο της Θάλασσας, οι οποίες κατατίθενται σήμερα και θα εισαχθούν προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τη Δευτέρα 24 Αυγούστου με την προοπτική της κύρωσής τους από την Ολομέλεια την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...