610
Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα στην Ξάνθη και υπερχείλιση ποταμού στα ορεινά Τρίκαλα | facebook

Καταστροφές από την κακοκαιρία σε Ξάνθη, Τρίκαλα και Ηπειρο

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2023, 14:40
Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα στην Ξάνθη και υπερχείλιση ποταμού στα ορεινά Τρίκαλα
|facebook

Καταστροφές από την κακοκαιρία σε Ξάνθη, Τρίκαλα και Ηπειρο

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2023, 14:40

Προβλήματα και μεγάλες καταστροφές σε αρκετές περιοχές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί του Σαββάτου τη χώρα και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά της τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Στην Ξάνθη

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία που χτύπησε την Ξάνθη το πρωί του Σαββάτου. Μέσα σε λίγα λεπτά σημειώθηκε έντονη καταιγίδα που συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Μάλιστα στην περιοχή κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης οι κάτοικοι έκαναν λόγο για ανεμοστρόβιλου, ο οποίος μάλιστα αναποδογύρισε ΙΧ αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα, ενώ ξήλωσε κεραμίδια από οροφές σπιτιών.

Την ίδια στιγμή σημειώθηκε δεκάδες πτώσεις δέντρων μέσα στην πόλη αλλά και μεγάλων κλαδιών επί της οδού Γ. Κονδύλη, λίγο πριν το Αμοιρίδειο.

Στα Τρίκαλα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με αποτέλεσμα το επαρχιακό δίκτυο σε ορισμένα χωριά να υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, το μεσημέρι ήταν αδύνατη η προσπέλαση των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο ορισμένων χωριών, ενώ σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης στα ορεινά και πεδινά της περιοχής.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταπτώσεις βράχων και αρκετή λάσπη ήταν επίσης το αποτέλεσμα των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ωρών στα ορεινά της Π.Ε. Τρικάλων, με 12 μηχανήματα της ΠΕ να επιχειρούν προκειμένου να αποκαταστήσουν τις καταστροφές.

Σε τέσσερα χωριά της ορεινής Καλαμπάκας η οδική σύνδεση γινόταν από την πλευρά της Πύλης καθώς η οδική σύνδεση από την πλευρά της Καλαμπάκας έχει διακοπεί.

Στην Ηπειρο

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία έπληξε το πρωί και τον νομό Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, Κόνιτσα και Πωγώνι αποτελούσαν τις περιοχές, όπου καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα. Προβλήματα επίσης σημειώθηκαν στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα.

Έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται από το πρωί και στον ορεινό όγκο της Άρτας με τα Θεοδώριανα να έχουν δεχθεί ως τις 9 το πρωί του Σαββάτου 108 χιλιοστά βροχής.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου κινήθηκαν 14 μηχανήματα για να αντιμετωπιστούν κατολισθήσεις και καταπτώσεις και να απομακρυνθούν φερτά υλικά που δημιουργήσαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κυρίως στα ορεινά.

Τα προβλήματα στην Ήπειρο ξεκίνησαν από το Μέτσοβο, όπου μεγάλα κλαδιά και δέντρα κατέρρευσαν από τους ισχυρούς ανέμους με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στην Αχαΐα

Στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Βιλιβινιώτικα, του δήμου Αιγιαλείας, προχώρησαν οι Αρχές, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους κατοίκους από ενδεχόμενες κατολισθήσεις, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι 17 κάτοικοι του οικισμού πρόκειται να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ελαιώνα.

Στη Φλώρινα

Η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστια ζημιά και στο οδόστρωμα στο Πισοδέρι Φλώρινας, με το πρώτο φως της ημέρας να είναι αποκαλυπτικό για τους κινδύνους περαιτέρω υποχώρησης.

Η καθίζηση έγινε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια ισχυρής βροχόπτωσης, ενώ άμεση ήταν η παρέμβαση της Αστυνομίας που τοποθέτησε κώνους, κρατώντας το σημείο κλειστό για να αποφευχθεί τυχόν ατύχημα.

Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία Intrercity στις Αφίδνες

Την ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας Intercity (IC 51) μεταξύ Αφιδνών και Αγίου Στεφάνου ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Αιτία της ακινητοποίησης είναι η πτώση δέντρων στη γραμμή, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία.

Το τρένο βρίσκεται λίγο μετά τις Αφίδνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο κατευθύνεται μηχανή για να το τραβήξει. Οι επιβάτες θα οδηγηθούν στο σταθμό Αφίδνες και μετά με λεωφορεία στον προορισμό τους.

Σύμφωνα με την Hellenic Train, λόγω του προβλήματος αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Σε δεύτερη ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει ότι τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC51, 1542 και 1543 θα υποκατασταθούν με λεωφορεία. Επίσης, η αμαξοστοιχία IC 60 αναμένει στον Σ.Σ Ρέντη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...