529
Στιγμιότυπο από παλιότερη επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στην κατασκήνωση Songdowon | EPA/KCNA SOUTH KOREA OUT

Ο Πούτιν στέλνει ρώσους μαθητές σε κατασκήνωση στη Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2024, 17:18
Στιγμιότυπο από παλιότερη επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στην κατασκήνωση Songdowon
|EPA/KCNA SOUTH KOREA OUT

Ο Πούτιν στέλνει ρώσους μαθητές σε κατασκήνωση στη Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2024, 17:18

Αν τα σχέδια των διακοπών σας δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που ελπίζατε, σκεφτείτε τα παιδιά από τη Ρωσία που θα υποχρεωθούν να περάσουν το καλοκαίρι τους σε μια κατασκήνωση στη Βόρεια Κορέα.

Οπως γράφουν με το γνωστό βρετανικό χιούμορ τους οι Times, μετά την επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ τον περασμένο μήνα, η Ρωσία δήλωσε ότι θα αρχίσει να στέλνει παιδιά, μέλη οργάνωσης νεολαίας του Πούτιν, για διακοπές στο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Η κατασκήνωση ονομάζεται Songdowon, βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας και κτίστηκε από τον παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν το 1960, ως διεθνής κατασκήνωση πολιτιστικών ανταλλαγών, για να βοηθήσει στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών σε όλο το κομμουνιστικό μπλοκ.

Με χωρητικότητα 1.200 επισκεπτών, η κατασκήνωση διαθέτει ενυδρείο, υδάτινο πάρκο, θέατρο και παραλία. Ωστόσο, όσα παιδιά ελπίζουν σε μερικές εβδομάδες διασκέδασης, ξεκούρασης και χαλάρωσης, μάλλον θα απογοητευτούν.

Προηγούμενοι επισκέπτες έχουν περιγράψει ξύπνημα από τα χαράματα και «φρικτό» φαγητό, γράφουν οι Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιούρι Φρόλοφ από την Αγία Πετρούπολη, ο οποίος επισκέφθηκε το στρατόπεδο ως έφηβος το 2015, δήλωσε ότι το πρώτο πρωί τον ανάγκασαν να καθαρίσει με σκούπες τα αγάλματα των ηγετών της Βόρειας Κορέας μαζί με τους ρώσους συμπατριώτες του.

Αργότερα τους ανάγκασαν να παρακολουθήσουν κινούμενα σχέδια με χαρακτήρες που… βομβάρδιζαν τον Λευκό Οίκο και τους είπαν να τραγουδήσουν πατριωτικά τραγούδια. «Δεν μπορούσα να καταλάβω τι τραγουδούσαμε και διάβασα μόνο τη ρωσική μετάφραση των κορεατικών τραγουδιών, αλλά μας είπαν ότι ήταν για τους τρεις Κιμ» δήλωσε στο NK News.

Οταν επέστρεψε στη Ρωσία, δύο εβδομάδες αργότερα, είπε ότι ήταν «πετσί και κόκαλο», αφού είχε τραφεί κυρίως με ρύζι και ψωμάκια, πού και πού με λίγο κοτόπουλο ή καλαμάρι.

Η Rossiyskaya Gazeta, η ρωσική κρατική εφημερίδα, έγραψε ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις «για την ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τα έθιμα των χωρών μας», αλλά προειδοποίησε: «Οι νεαροί Ρώσοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι στην κατασκήνωση επικρατεί αυστηρή πειθαρχία».

Το ρωσικό Κίνημα των Πρώτων έχει ως πρότυπο την οργάνωση Νέοι Πρωτοπόροι, που υπήρχε στη Σοβιετική Ενωση. Ιδρύθηκε λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία το 2022, για να εμφυσήσει την ιδεολογία του Κρεμλίνου στα παιδιά.

Τα μέλη της φορούν κόκκινους μπερέδες και κασκόλ στον λαιμό και συχνά εμφανίζονται να κρατούν σημαίες σε επίσημες τελετές.

Η ανακοίνωση έχει προκαλέσει ανησυχία στους ρώσους γονείς. Η Εκατερίνα Μιζουλίνα, επικεφαλής της Ενωσης για ασφαλές Ιντερνετ και στενή φίλη του Πούτιν, δήλωσε ότι είχε «κατακλυστεί» από μηνύματα ανήσυχων γονέων όταν το σχέδιο τέθηκε για πρώτη φορά υπό συζήτηση πριν από αρκετούς μήνες.

Ο Γκριγκόρι Γκούροφ, επικεφαλής του Κινήματος των Πρώτων, προσπάθησε να διασκεδάσει αυτές τις ανησυχίες διαβεβαιώνοντας τους γονείς ότι «οι συνθήκες εκεί είναι καλές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...