670
Στιγμιότυπο από την ολιγόωρη κατάληψη στο Λύκειο Ευόσμου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Kατάληψη-παρωδία στον Εύοσμο από αρνητές self test: «Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα – θα γίνει παιδομάζωμα»!

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 10:45
Στιγμιότυπο από την ολιγόωρη κατάληψη στο Λύκειο Ευόσμου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Kατάληψη-παρωδία στον Εύοσμο από αρνητές self test: «Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα – θα γίνει παιδομάζωμα»!

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 10:45

Σκηνές απείρου κάλλους σημειώθηκαν (και) το πρωί της Πέμπτης στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου όταν έξι –κατά το ρεπορτάζ– μαθητές του σχολείου, καθοδηγούμενοι από τους γονείς τους, έκαναν κατάληψη αρνούμενοι να προσκομίσουν self test, εμποδίζοντας έτσι τα υπόλοιπα παιδιά να κάνουν μάθημα.

Ολα άρχισαν την Τετάρτη, με πρωταγωνίστρια μήτερα μαθητή που ωρύετο επειδή ο λυκειάρχης δεν επέτρεπε την είσοδο του παιδιού της στο σχολείο χωρίς αρνητικό self test.

«Εχω περάσει και εγώ κορονοϊό, με όλα τα συμπτώματα, δύσκολα. Είμαι μητέρα ενός παιδιού ανήλικου της Α’ Λυκείου, 15 ετών. Είναι καλός μαθητής και εδώ και τρεις ημέρες δεν μπορεί να μπει στην τάξη να κάνει μάθημα. Με βάση τον νόμο του Συντάγματος Α 120 απαγορεύεται κάθε ιατρική πράξη στο παιδί χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα. Η ένστασή μου είναι ότι δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία των self tests. Δε γνωρίζουμε τι μπορεί να εμπεριέχουν που μπορεί να είναι επιβλαβές για τον οργανισμό των παιδιών μας. Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα. Δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει στον οργανισμό αυτό το self test», δήλωσε η Σοφία Ρωμαίου, η οποία μάλιστα προχώρησε και σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και εναντίον του λυκειάρχη.

«Υπάρχει διχογνωμία στους γιατρούς και οι γονείς τα ακούμε και ανησυχούμε. Δεν είμαι αρνήτρια, έχω περάσει κορονοϊό. Εμείς αγωνιζόμαστε για την υγεία των παιδιών μας. Εγώ δεν είμαι αρμόδια να πω αν στηρίζω ή όχι την κατάληψη. Εγώ μιλώ ως γονέας (…)

»Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, έχω τελειώσει και νοσηλευτική. Έχω στην οικογένειά μου γιατρούς και γνωρίζω κάποια πράγματα από μέσα. Και εγώ τους γιατρούς εμπιστεύομαι. Υπάρχουν γιατροί που αντιδρούν. Υπάρχει νόμος που κατοχυρώνει το δικαίωμά μας. Δεν αρνούμαι να κάνει το παιδί μια σωστή μοριακή εξέταση σε ένα εργαστήριο. Εδώ όμως ζητάνε από το σχολείο self test», είπε εμφανώς αγανακτισμένη από τη «δοκιμασία» που πρέπει να περάσει το παιδί της και αναπαράγοντας τις γνωστές και –δυστυχώς ευρέως διασπειρόμενες– «ψεκασμένες» θεωρίες περί «πειραμάτων» και «απομάκρυνσης διά της βίας των θετικών στον κορονοϊό παιδιών απο τις οικογένειές τους» (κοινώς, κορονο-παιδομάζωμα), πρόσθεσε:

«Εχω κάνει μήνυση προς τη διοίκηση του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου για αυτή την ψυχολογική διαδικασία που βάζουν τα παιδιά μας, για τα ατομικά δικαιώματα της ελευθερίας του ατόμου. Βεβαίως συμβουλεύτηκα δικηγόρο. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να μπουν και να απομονωθούν σε δομές αν βγουν θετικά. Ακριβώς έτσι είναι. Τα παιδιά έχουν το σπίτι και το περιβάλλον τους».

Η θεωρία συνωμοσίας, που διακινείται εσχάτως, απευθύνεται στους «αφελείς» γονείς που «δεν ξέρουν» και παίρνουν «ελαφρά» το θέμα των self tests:

«Τη δεύτερη φορά που κάποιο παιδί βγαίνει θετικό σε self test, το “αρπάζουν” και το βάζουν σε δομές Covid», είναι η βασική προειδοποίηση, ενώ στο στόχαστρο των εμπνευστών της μπήκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς:

«Ο Χαρδαλιάς ανακοίνωσε “δομές συγκέντρωσης” για κρούσματα κορονοϊού», ισχυρίζονται, παροτρύνοντας τους γονείς «να ξυπνήσουν» και να «μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε σε δομές κορονοϊού»!

Ετσι και η μητέρα του 15χρονου μαθητή, επικαλούμενη το «βίντεο Χαρδαλιά για το παιδομάζωμα», βγήκε να φωνάξει ότι το self test είναι επικίνδυνο και… αντισυνταγματικό και ότι ο διευθυντής του σχολείου δεν έχει κανένα δικαίωμα να απαγορεύσει την είσοδο του παιδιού της στην τάξη.

Οι διαμαρτυρίες της Τετάρτης μετατράπηκαν μάλιστα σε κατάληψη του Λυκείου το πρωί της Πέμπτης, όπου έκπληκτοι οι μαθητές είδαν μία ολιγομελή ομάδα συμμαθητών τους να τους εμποδίζει την είσοδο στο σχολείο τους.

Παρούσα και πάλι η συνωμοσιολόγος μάνα, με τους «φίλους γιατρούς που ξέρουν» αυτά που δεν γνωρίζουν όσοι αβασάνιστα πάνε και κάνουν το επονείδιστο self test στα παιδιά τους. Mαζί της, και ένας άνδρας, χωρίς μάσκα, γιατί η μάσκα –όπως έλεγε– είναι και αυτή αντισυνταγματική.

Η μητέρα του 15χρονου βρήκε και πάλι βήμα, αυτή τη φορά στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά καθώς έκανε δηλώσεις στην ΕΡΤ, θέλησε και η ίδια να βγάλει τη μάσκα, για να παίρνει οξυγόνο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε!

Επειτα από αντεγκλήσεις με άλλους γονείς, που ζητούσαν να ανοίξει αμέσως το σχολείο ώστε να κάνουν τα παιδιά τους μάθημα, και κάποιες στιγμές έντασης μεταξύ μαθητών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο, η κατάληψη-παρωδία έληξε και όσα παιδιά είχαν κάνει τεστ μπήκαν στο σχολείο χωρίς άλλα παρατράγουδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...