474
O δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος σε παλαιότερη φωτογραφία από εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Καταδίκη Μαρινάκη για επίθεση που δέχθηκε στο ΟΑΚΑ ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2023, 11:11
O δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος σε παλαιότερη φωτογραφία από εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Καταδίκη Μαρινάκη για επίθεση που δέχθηκε στο ΟΑΚΑ ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2023, 11:11

Με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο ημίχρονο του ποδοσφαιρικού Αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά – και καταγγέλλει ο ίδιος ο κ. Παπαχρήστος υποβάλλοντας και μηνυτήρια αναφορά- δράστης της άγριας επίθεσης ήταν ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης.

Χωρίς, όπως αναφέρεται, να έχει μεσολαβήσει κάποιος διάλογος ή λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών, ο εφοπλιστής, συνοδευόμενος από δύο μέλη -προφανώς- της προσωπικής του φρουράς, πλησίασε τον κ. Παπαχρήστο την στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφο του δημοσιογράφο, και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Η χειροδικία σε βάρος του δημοσιογράφου συνοδεύτηκε από ύβρεις για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο Γιάννης Καραγιώργης και η συνοδεία του είχαν ήδη αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ.

Αργά το βράδυ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο, ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, όπου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Αναλυτικά η δήλωση καταδίκης της επίθεσης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά.

Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί.

Η ελευθερία του Tύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Την επίθεση στον Γιώργο Παπαχρήστο καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας με τη σειρά του τον όρο «τραμπούκικη»:

»Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές».

«Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου σε μία αιχμή για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ανάλογη αντίδραση για τη φραστική επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε προ ημερών, ο εκδότης της εφημερίδας Documento Kώστας Βαξεβάνης.

Από την πλευρά του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την επίθεση που δέχτηκε το μέλος της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Παπαχρήστος από γνωστό εφοπλιστή».

«Η επίθεση – αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση-  σημειώθηκε στο ημίχρονο της ποδοσφαιρικής συνάντησης Παναθηναϊκού – Μπράγκα αναίτια και χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση ή ένταση. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος ενώ ο εφοπλιστής, σε έξαλλη κατάσταση, συνέχισε να απευθύνει απειλές κατά της ζωής του.

«Τονίζουμε ότι οι τραμπουκισμοί και οι μαφιόζικες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία και καλούμε τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές να πράξουν γρήγορα το καθήκον τους.», καταλήγει η ανακοίνωση από το δ.σ. της Ενωσης Συντακτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...