208
Ο Μπόρις Μπέκερ προσερχόμενος στο δικαστήριο του Λονδίνου την Παρασκευή | REUTERS/John Sibley

H πτώση ενός θρύλου: Στη φυλακή ο Μπόρις Μπέκερ

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2022, 18:28
Ο Μπόρις Μπέκερ προσερχόμενος στο δικαστήριο του Λονδίνου την Παρασκευή
|REUTERS/John Sibley

H πτώση ενός θρύλου: Στη φυλακή ο Μπόρις Μπέκερ

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2022, 18:28

Σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών καταδικάστηκε την Παρασκευή ο Μπόρις Μπέκερ για δόλια χρεοκοπία.

Πρόκειται για την κατάρρευση ενός παγκόσμιου ειδώλου. Τη δεκαετία του ΄80 ο γερμανός τενίστας ήταν ό,τι πιο καυτό στον χώρο όχι μόνο του τένις αλλά των σπορ γενικά: ήταν ο «boom boom», ο 17χρονος αουτσάιντερ που εκείνο το μαγικό καλοκαίρι του 1985 κατέπληξε τα πλήθη και κέρδισε στο Γουίμπλεντον.

Ο νικητής έξι τίτλων Γκραν Σλαμ και πρώην προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, κρίθηκε ένοχος ότι κράτησε κρυφά από τις αρχές τα έπαθλα που είχε κατακτήσει στα τουρνουά του Γουίμπλετον και του Αυστραλιανού Οπεν καθώς και κάποια ακίνητα μεταξύ Λονδίνου και Γερμανίας και περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ περιουσιακά στοιχεία.

Στην ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής, η εισαγγελέας Ρεμπέκα Τσάλκλεϊ κατηγόρησε τον Μπέκερ ότι ενήργησε «εσκεμμένα και ανέντιμα» και ότι «εξακολουθεί να επιδιώκει να κατηγορήσει άλλους».

Ο δικηγόρος υπεράσπισης ζήτησε επιείκεια, λέγοντας ότι ο πελάτης του δεν είχε ξοδέψει χρήματα για έναν «πολυτελή τρόπο ζωής», αλλά για την υποστήριξη των παιδιών του, ενοίκιο και νομικά και επιχειρηματικά έξοδα.

Ο πρώην τενίστας είχε κριθεί ένοχος πριν από δύο εβδομάδες για τέσσερις κατηγορίες σε δίκη που είχε γίνει στο Λονδίνο. Κινδύνευε μάλιστα με ποινή φυλάκισης επτά ετών.

Επίσης είχε κηρύξει πτώχευση το 2017 ενώ σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βρετανικά Μέσα θα εκτίσει τη μισή ποινή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...