201
Το αποτέλεσμα θεωρείται ήττα για το εργατικό κίνημα στις ΗΠΑ | REUTERS/Dustin Chambers/File Photo

Κατά του συνδικάτου ψήφισαν οι εργαζόμενοι της Amazon στην Αλαμπάμα

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 20:31
Το αποτέλεσμα θεωρείται ήττα για το εργατικό κίνημα στις ΗΠΑ
|REUTERS/Dustin Chambers/File Photo

Κατά του συνδικάτου ψήφισαν οι εργαζόμενοι της Amazon στην Αλαμπάμα

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 20:31

Οι εργαζόμενοι στη γιγάντια αποθήκη της Amazon στο Μπέσεμερ της Αλαμπάμα ψήφισαν τελικά κατά της ένταξης στο συνδικάτο εργαζομένων λιανικής και χονδρικής και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία. Το αποτέλεσμα θεωρείται νίκη για την εταιρεία και πλήγμα στους αγώνες του εργατικού κινήματος στις ΗΠΑ.

Με καταμετρημένο το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων, υπέρ του συνδικάτου ψήφισαν 738 και κατά 1.798, σημειώνει το BBC. Οι εργαζόμενοι με δικαίωμα ψήφου ήταν περίπου 5.800. Απομένει ένας μικρός αριθμός ψήφων να καταμετρηθούν ή να επικυρωθούν, αλλά πάντως δεν θα αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Η διαδικασία είχε θεωρηθεί πρόκριμα για τη δημιουργία και άλλων συνδικάτων στο εσωτερικό του γίγαντα του Internet, ο οποίος έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τους εργαζομένους του, ειδικά αυτούς που είναι στις αποθήκες.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εναντίον μεθοδεύσεων που, όπως ισχυρίζονται, αλλοίωσαν το αποτέλεσμα. Η εταιρεία, όπως λένε, είχε προσπαθήσει να εμποδίσει την ψηφοφορία και να επηρεάσει την κρίση των εργαζομένων. Κατηγορούν την Amazon ότι είπε ψέματα στο προσωπικό για τις επιπτώσεις της συμμετοχής τους στο συνδικάτο και ότι μεταχειρίστηκε κάθε τρόπο για να τους πείσει να ψηφίσουν αρνητικά.

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Amazon έχει 950.000 εργαζομένους, στην πλειονότητά τους στις αποθήκες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...