547
«Δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να κάνει κανείς, εκτός από την ίδια τη βάση του κόμματος, για να με κάνει να αποχωρήσω», δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης. | INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κασσελάκης: Θα ηγηθώ και στις εθνικές εκλογές – Ηρθα για να μείνω

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2024, 12:03
«Δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να κάνει κανείς, εκτός από την ίδια τη βάση του κόμματος, για να με κάνει να αποχωρήσω», δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης.
|INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κασσελάκης: Θα ηγηθώ και στις εθνικές εκλογές – Ηρθα για να μείνω

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2024, 12:03

Τη βεβαιότητα ότι θα ηγηθεί του κόμματος στις εθνικές εκλογές, ότι θα κάνει την ανατροπή και θα γίνει πρωθυπουργός εκφράζει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δεν εξελέγην μόνο για τις ευρωεκλογές, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε συνέντευξη στα «Νέα Σαββατοκύριακο» είπε ακόμα ότι μόνο η βάση μας μπορεί να τον διώξει. Παραδέχτηκε ότι έχει κάνει λάθη, αλλά τόνισε ότι δεν βρήκε στρωμένο κρεβάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, και επεσήμανε ότι θα μείνει στη χώρα και στο κόμμα 1.000%.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι έχει αναλώσει το 50% του χρόνου του οποίου ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ αντικρούοντας στελέχη του κόμματος που είχαν διαφορετικά κίνητρα από την επιτυχία του κόμματος, ενώ εκείνος έτρεχε μαζί με τον Αλέξη πάνω – κάτω, όταν άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει. Επίσης, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κερδίσει από όλη αυτλή τη διαμάχη. Συγκεκριμένα είπε:

«Πέντε μήνες είμαι στο τιμόνι. Το 50% αυτού του χρόνου αφιερώθηκε αντικρούοντας μέλη του κόμματος που είχαν διαφορετικά κίνητρα από την επιτυχία του κόμματος. Στην πράξη, είμαι μόλις δυόμισι μήνες στο τιμόνι του κόμματος. Εχω κάνει ήδη πολλές αλλαγές στη λειτουργία, στη διάδραση με τη βάση, στην αδιαμεσολάβητη επαφή με τα μέλη, στην ανάδειξη νέων ανθρώπων. Και έχουμε πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε.

Είναι ξεκάθαρο ότι το κόμμα βγήκε κάτι παραπάνω από λαβωμένο από τις περασμένες βουλευτικές εκλογές. Να σας θυμίσω ότι μεταξύ Μάη και Ιούνη εγώ ήμουν στην εκλογική επιτροπή με επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και έτρεχα μαζί με τον Αλέξη πάνω-κάτω, όταν άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει και σχεδίαζαν τις επόμενες μέρες τους στο κόμμα.

Ανιδιοτελώς ήμουν στο Επικρατείας, ανιδιοτελώς έτρεξα τότε και ανιδιοτελώς κάνω αυτό που κάνω τώρα. Είμαι εδώ για να προσφέρω στον τόπο μου. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει έναν ριζοσπαστικό άνθρωπο για αυτή τη θέση.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανέβει καθόλου και θεωρώ ότι έχουμε πολύ μεγάλο περιθώριο να κερδίσουμε, εφόσον ανανεώσουμε το κόμμα μας. Οσο περνά ο καιρός, ο κόσμος βλέπει ότι δεν με έχει φυτέψει κανείς, ότι τα κίνητρά μου είναι αγνά, ότι μαθαίνω γρήγορα όσα δεν γνωρίζω, δημιουργώ ομάδες, φέρνω καλό κόσμο και δεν φοβάμαι να κάνω τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι Ελληνες και οι Ελληνίδες θα με επιβραβεύσουν γι’ αυτό».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές και ότι πιστεύει πως μπορεί να γίενι πρωθυπουργός.

Αναλυτικά αποσπάσματα από τον διάλογο της συνέντευξής του.

-Στόχος είναι η πρώτη θέση;
-Ναι. Η μεγάλη ανατροπή είναι αυτή. Ο πήχης είναι τόσο χαμηλά, που η πρώτη θέση για εμάς θα είναι να γίνει μια έκπληξη πάνω από τον πήχη. Εάν κάνουμε μια ανατροπή στις προσδοκίες, η πορεία για να γίνουμε κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη.

-Αν έχει πολύ χαμηλό ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι τρίτο κόμμα, θα σκεφτείτε να παραιτηθείτε;
-Οχι. Και επίσης δεν θα έχει (σ.σ.: πολύ χαμηλό ποσοστό) και δεν θα είναι (σ.σ.: τρίτο κόμμα).

-Θα ηγηθείτε του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές;
Αυτός είναι ο ρόλος μου. Εάν ήταν να είχα εκλεγεί μόνο για τις ευρωεκλογές, να μου το είχανε πει πριν κατέβω για πρόεδρος του κόμματος!

-Ηρθατε για να μείνετε, δηλαδή; Και στη χώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ;
-1.000%. Και νομίζω ότι κάθε μέρα που περνάει το καταλαβαίνει αυτό ο κόσμος. Δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να κάνει κανείς, εκτός από την ίδια τη βάση του κόμματος, για να με κάνει να αποχωρήσω.

-Πιστεύετε ότι θα γίνετε πρωθυπουργός;
-Ναι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...