360
| Menelaos Myrillas / SOOC

Κασσελάκης: «Τείνω χείρα φιλίας» σε Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο και Χαρίτση

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2023, 22:49
|Menelaos Myrillas / SOOC

Κασσελάκης: «Τείνω χείρα φιλίας» σε Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο και Χαρίτση

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2023, 22:49

Εκκληση στους Εφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο, Αλέξη Χαρίτση –οι οποίοι αποτελούν την ισχυρότερη κριτική φωνή εντός του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας»– να παραμείνουν στο κόμμα και να συνεργαστούν μαζί του απηύθυνε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο Στέφανος Κασσελάκης την Τρίτη, δύο ημέρες μετά την «εκρηκτική» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία μόνο πνεύμα συνεργασίας δεν ενέπνευσε.

«Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλος, Χαρίτσης πιστεύω ότι θα ήθελαν να είμαστε μαζί, και από μεριάς μου θα είναι μεγάλη μου τιμή να παραμείνουν και να συνεργαστούμε πραγματικά. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Για άλλη μια φορά τείνω χείρα φιλίας, ελάτε. Το έχει ανάγκη ο κόσμος. Είναι μια καινούρια μέρα», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του, η οποία αποτελεί συρραφή δηλώσεών του από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει νωρίτερα στο Mega.

Παρότι, βέβαια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να τείνει χείρα φιλίας προς την Εφη Αχτσιόγλου και τα στελέχη που είναι κοντά της, το ρεπορτάζ από το στρατόπεδο της πρώην υπουργού λέει ότι τα στελέχη βρίσκονται σε έντονο προβληματισμό για τις επόμενες κινήσεις τους και ότι ουσιαστικά «μένουν μέχρι να φύγουν», εκτός απροόπτου.

Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Κασσελάκης τόνισε επίσης τα ακόλουθα:

«Το πιο ανεξάρτητο, λαϊκό κόμμα της Ελλάδας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε καμία εξάρτηση από κανέναν.

»Στην καινούργια μου, μεγάλη ομάδα θέλω να έχω καλά παιδιά, καλούς ανθρώπους. Θέλω ο κόσμος που βρίσκεται έξω από τις ελίτ να μπορέσει να ανθίσει.

»Μια μεγάλη προγραμματική διαφωνία με τον κ. Τσακαλώτο ήταν η φορολογία. Εγώ δε θέλω φοροεπιδρομή στον Ελληνα. Θέλω να μειώσω τη σπατάλη και να δουλεύει ο ανταγωνισμός».

Το τελευταίο ζήτημα, η αντιπαράθεση με τον (αποχωρήσαντα) Τσακαλώτο για το φορολογικό, παραπέμπει στην όλη υπόθεση με το περίφημο «μαξιλάρι» των 37 δισ. του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επανέφερε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης στην επικαιρότητα στην προαναφερθείσα συνέντευξη.

Χαρακτηριστικά κατηγόρησε ευθέως τον πρώην υπουργό Οικονομικών του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το “μαξιλάρι” του κ. Τσακαλώτου».

Η φράση έδωσε λαβές για έναν ακόμη γύρο αντιπαράθεσης στις τάξεις πρώην και νυν φίλων του κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...